Mercedes este din nou nr. 1 pe plan global

,
1.08K 0

Mercedes-Benz este din nou nr. 1. Compania pierduse fotoliul de lider printre cei mai mari producători auto premium în 2005, când BMW i-a luat locul și nu l-a mai cedat de atunci. În 2011, Mercedes a prezis că își va adjudeca din nou prima poziție în 2020, dar obiectivul a fost deja atins anul acesta.

Într-o discuție cu Automotive News, CEO-ul de la Daimler, Dieter Zetsche, s-a arătat în elementul său privind prospectul urcării pe primul loc din nou: ‘Avansăm spre o cifră totală de vânzări de 2 milioane de mașini, atingându-ne așadar obiectivul cu patru ani mai devreme decât am estimat.” La jumătatea anului, era deja clar că Mercedes făcea treabă bună. În primele șase luni ale lui 2016, compania a vândut peste un milion de mașini, ceea ce dovedește că predicția referitoare la vânzarea a două milioane de unități pe parcursul întregului an a fost una corectă.

În primele unsprezece luni din 2016, Mercedes este lider, cu 1,893 de milioane de vehicule livrate, cu aproximativ 3,8% mai multe ca BMW, care a raportat un total al vânzărilor de 1,824 milioane unități pentru același interval.

Numai în luna noiembrie, Mercedes le-a livrat clienților săi 182.602 mașini, marcând o creștere de 12.7%. Între timp, luna trecută, BMW a anunțat un salt în vânzări mai mic, de 5,9%, respectiv un total de 177.740 de mașini comercializate la nivel global.

Și în Statele Unite, Mercedes este nr. 1, urmat de Lexus și Audi, care încă se luptă pentru locul al doilea al podiumului. BMW a încheiat primele unsprezece luni din 2016 pe locul al treilea.

Comentati?

Your email address will not be published.