Conceptul Mercedes EQ A își arată fața înaintea debutului de la Frankfurt

,
1.33K 0

Mercedes a făcut publică o fotografie a mașinii care trebuie să fie un nou membru al familiei EQ: Conceptul Mercedes EQ A. Programat să debuteze săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt, conceptul anticipează un vehicul electric entry-level din cadrul noului sub-brand prietenos cu mediul.

Nu s-au dezvăluit multe informații despre modelul care va urca pe scenă la standul companiei de la salonul auto de la Frankfurt, dar fotografia arată un vehicul cu o grilă interactivă, care poartă logo-ul Mercedes iluminat, cu steaua în trei colțuri. Farurile prezintă o configurație cu cinci unități LED, nemaivăzută, până la ora actuală, în gama Mercedes.

Vehiculul ar putea fi un hatchback cu 5 locuri și 4 portiere, la baza căruia se va afla platforma nouă MEA, rezervată vehiculelor electrice. Cel mai probabil, conceptul EQ A va ajunge pe piață în 2019, ca rival pentru deja celebrul și popularul i3 de la BMW.

Conceptul va fi propulsat de un motor electric, care angrenează roțile din față. Un eventual model ultra-performant va beneficia și de un motor amplasat pe puntea spate, pentru putere suplimentară și pentru a asigura tracțiunea integrală.

Conceptul EQ A ar trebui să coste undeva în jurul sumei de 38.000 de euro, iar Mercedes speră că va deveni cel mai bine vândut vehicul electric din gama sa.

Comentati?

Your email address will not be published.