Mercedes-Benz Winter Driving Event – Control, nu risc!

Saalfelden, Austria
,
2.15K 0

Saalfelden, Austria. A fost locația perfectă pentru o supradoză de adrenalină la volan. Alpii Austriei au găzduit prima etapă a Winter Driving Event 2015, organizat de Mercedes-Benz.

Circuitul improvizat de la Saalfelden este doar prima etapă a evenimentului marca Mercedes-Benz. Unele dintre cele mai puternice mărci construite de companie au făcut derapaje controlate pe gheață și zăpadă ca să demonstreze că orice alunecare poate fi reversibilă și perfect controlată. Sau cel puțin așa a fost pe circuitul închis și securizat de 120.000 de metri pătrați oferit pentru eveniment. Șoferii s-au urcat la volanul noului C63 AMG Edition 507, al CLS-ului și al modelului A45 AMG.

Mercedes-Benz Winter Driving Event

Chiar dacă pentru început, au apelat la tunuri de zăpadă, în cele din urmă au avut parte și de ninsoare. Așadar, condițiile suprafeței din arena de gheață au transformat Saalfelden în locul perfect pentru antrenamentele on-road și off-road.

Mercedes-Benz Winter Driving Event

Participanții amatory au făcut antrenamente specifice pe circuitul de gheață și au învățat cum să aibă control deplin al vehiculului în timp ce fac slalomuri printre obstacole, să frâneze în timpul virajelor și să schimbe brusc banda. Cu un instructor profesionist aflat, pe toată durata exercițiului, pe locul pasagerului din dreapta, elevii au avut voie să forțeze mașinile ca să înțeleagă adevărata forță, adevărata plăcere de condus și dinamismul pe care le poate oferi o asemenea experiență.

Pentru cursul Winter Training Perfection, șoferii au executat exerciții similare, dar la viteze mult mai mari, pe un circuit de gheață de 2,5 km. Au fost instruiți de către profesioniști cum să mențină mașina într-un drift continuu. Toate mașinile folosite în acest exercițiu au fost dotate cu anvelope cu ținte metalice, care să le mențină pe drum. Schimbările bruște de direcție, folosirea frânei de mână în timpul virajelor și tehnicile pe care șoferii le-au învățat pentru a nu fi surprinși cu garda jos de către pericolele rulării pe timp de iarnă.

Urmăriți acest video ca să vedeți cum a decurs antrenamentul în off-road.

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.