Mercedes-Benz S550e 2017 e prima mașină cu sistem de încărcare wireless

,
1.65K 0

Inovatorul Mercedes-Benz S550e plug-in hybrid 2017 va fi primul vehicul care va beneficia de sistemul de încărcare wireless direct de la producător. Versiunea facelift a modelului S-Class hybrid va veni cu tehnologia wireless de încărcare (WEVC), inspirată de sistemul folosit la Safety Car-ul BMW i8 din Formula E.

Sistemul de 3,6 kW va fi construit de către compania producătoare de electronice Tier 1, sub licență Qualcomm.

Limuzina eco S550e va trebui doar să fie parcată deasupra unei garnituri montate în podea pentru ca bacteria de 8 kW să fie încărcată până la 90%.

Mercedes-Benz S550e

Reprezentanții Mercedes-Benz și Qualcom păstrează secretul în privința prețului noului sistem de încărcare, dar șefii de la Stuttgart susțin că acesta va fi unul convenabil.

Compania și-a făcut clare planurile de electrificare, lansând conceptul denumit Generation EQ la Salonul Auto de la Paris în urmă cu 10 zile. Vehiculul electric cu propulsie pe baterie și cu o autonomie de 500 de kilometri este o avanpremieră a sub-brand-ului care va include o serie de modele electrice produse de Mercedes-Benz. Primele dintre acestea vor ajunge pe piață până în 2019.

Anunțul vine la scurt timp după ce Camera Superioară a Parlamentului German a înaintat o propunere referitoare la interzicerea comercializării de mașini cu motoare convenționale, alimentate cu benzină și motorină, începând cu 2030.

 

Comentati?

Your email address will not be published.