Doar pentru plutocraţi: Mercedes-Benz S-Class Pullman soseşte la Geneva

,
1.75K 0

Mercedes-Benz S-Class Pullman, cel de-al cincilea membru al familiei S-Class, va fi dezvăluit luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

Noul Pullman va măsura 6.4 metri în lungime, cu un metru mai mult decât modelul Mercedes-Maybach cu ampatament lung din care este derivat, iar prețul s-ar putea ridica la 1 milion de dolari pentru versiunea blindată. Ampatamentul va fi, de asemenea, cu un metru mai lung, limuzina exclusivistă urmând să beneficieze de o configurare inedită de tipul 2+2+2 a scaunelor, cu cele patru scaune de pe ultimele două rânduri poziționate față în față.

Noua limuzină Pullman va fi disponibilă doar în compania motorizării V12 de 6.0 litri, creditată cu o putere maximă de 530 CP și un cuplu de 830 Nm. În program nu va fi inclusă nicio versiune AMG.

600-Pullman

Originalul Mercedes-Benz Pullman 600 a devenit faimos datorită popularităţii dobândite de-a lugul anilor în rândul plutocraților, a vedetelor sau a dictatorilor. Nicolae Ceaușescu sau Josip Broz Tito al Iugoslaviei au fost doar câțiva dintre politicienii controversați care au deținut un astfel de model.

Lansat în 1963 la Salonul Auto de la Frankfurt, limuzina cu șase locuri și peste 6 metri lungime a fost disponibilă și în varianta Laudaulet, cu plafon retractabil deasupra compartimentului rezervat pasagerilor. Mercedes-Benz Pullman 600 era animat de un V8 de 6.3 litri şi 250 CP, modelul atingând o viteză maximă de 200 km/h. Suspensia hidraulică absolut revoluționară masca cu o ușurință nemaivăzută denivelările din carosabil la viteze mari, un lucru destul de dificil dacă luăm în considerere greutatea de 3.4 tone în versiunea sa blindată.

Comentati?

Your email address will not be published.