Mercedes-Benz S-Class intră în producția de serie la cea mai modernă uzină

,
1.57K 0

Producția noului Mercedes-Benz S-Class a demarat la Sindelfingen, limuzina având la bord cele mai avansate funcții de rulare autonomă. S-Class ridică acum sistemul “Intelligent Drive” la un nou nivel, marcând astfel un pas uriaș în conducerea autonomă, dar și un moment special în producția auto.

S-Class ridică acum ștacheta, ducând producția în industria auto într-o nouă dimensiune. Primul model S 560 4MATIC tocmai a fost construit, rulând autonom atât pe linia de asamblare, cât și până la baza de stocare a mașinilor, fără un șofer la volan, pe o distanță de aproximativ 1,5 kilometri. O tehnologie dezvoltată și patentată recent, având la bază camere, radare și senzori ultrasonici, este folosită pentru ca fiecare mașină să ajungă la destinație.

Mercedes-Benz S-Class Sindelfingen

“Poate că în viitorul apropiat, un Mercedes-Benz va ajunge singur de pe linia de asamblare la noul proprietar”, spune Markus Schäfer, membru al Consiliului Divizionar din cadrul departamentului de Autoturisme, Producție și Aprovizionare Mercedes-Benz.

Uzina testează, la ora actuală, posibila utilizare a sistemului pentru producția de serie. Vehiculele care sunt gata să ia drumul showroom-urilor sunt, la ora actuală, conduse de angajați ai uzinei, până în parcările în care sunt depozitate. Angajații revin la postul de lucru cu un serviciu shuttle.

Procesul 4.0 amplifică ergonomia pentru forța de muncă și flexibilitatea locului de muncă. Grație tehnologiei de ultimă oră, uzina din Sindelfingen a devenit “fabrica fără hârtii”, pentru că soluții hardware au înlocuit documentele de hârtie. Ecranele, tabletele și calculatoarele le furnizează muncitorilor toate informațiile necesare.

Mercedes-Benz S-Class Sindelfingen

Sistemul FLOW (Flexible Logistics Optimized Warehouse – Depozitul de Logistică Flexibilă Optimizată) expediază automat materialele atunci când este necesar. Un sistem bazat pe lasere previne coliziunile. Peste 500 de elemente sunt livrate cu punctualitate către linia de asamblare, pentru diverse modele, fie că este vorba despre limuzina cu ampatament scurt, ampatament lung, despre un Maybach, un Coupe sau un model cabrio.

Noul Mercedes-Benz S-Class a fost prezentat în aprilie la Salonul Auto de la Shanghai și va ajunge în showroom-urile din Europa luna aceasta.

Comentati?

Your email address will not be published.