Mercedes-Benz pierde dreptul de a folosi sistemul Airscarf

,
1.43K 0

Se face cam frig pentru șoferii de mașini roadster și decapotabile de la Mercedes-Benz! Tribunalul german a dat o decizie împotriva producătorului auto privind violarea patentului sistemului Airscarf. Mercedes-Benz trebuie să oprească de urgență comercializarea sistemului cu care își echipează mașinile decapotabile și să plătească o amendă de un sfert de milion de euro.

Producătorul auto trebuie să renunțe la a mai menționa funcția Airscarf din campaniile sale publicitare care au la bază ideea plăcerii la volan cu acoperișul coborât chiar și la temperature foarte joase. Niciuna dintre mașinile dotate cu sistemul de încălzire a gâtului nu va mai fi vândută de acum pe teritoriul Germaniei. Ba mai mult, toate vehiculele comandate după 9 mai, dar încă nelivrate, vor avea sistemul dezactivat.

 

Mercedes-Benz C-Class Cabriolet

Constructorul de mașini folosește sistemul încă din 2004, atunci când a dotat cu el modelul SLK, iar ulterior, echipînd cu acesta decapotabile din gamele Claselor C, E, S și SL. Dar inventatorul sistemului, Ludwig Schatzinger, i-a acuzat pe cei de la Mercedes de violarea patentului său și a cerut despăgubiri pentru fiecare vehicul comercializat împreună cu acest sistem. Schatzinger patentase sistemul în 1996, dar nu și numele acestuia.

“Suntem foarte surprinși de acest verdict”, a fost reacția reprezentanților Mercedes-Benz.

Din fericire pentru Mercedes, patentul lui Schatzinger expiră în șase luni, așa că mașinile produse de compania germană vor putea folosi din nou funcția Airscarf chiar de Crăciun.

Verdictul luat de Tribunalul german nu afectează vehiculele deja livrate și nici pe acelea din afara Germaniei.

Comentati?

Your email address will not be published.