Mercedes-Benz nu renunță la versiunile hibrid fără tehnologie plug-in

,
1.37K 0

Mercedes-Benz va continua să ofere versiuni hibrid fără tehnologie plug-in pentru câteva dintre modelele sale. Aceasta, în ciuda trendului recent care se îndreaptă doar spre versiunile plug-in hybrid, ca în cazul noului GLC, a dezvăluit pentru Autocar profesorul Thomas Weber, membru în consiliul de administrație de la Mercedes și șeful departamentului de cercetare și dezvoltare.

“Avem nevoie de versiuni hibrid fără tehnologie plug-in? Nu cred. Pentru că la motoarele diesel de înaltă tehnologie cifrele de consum sunt atât de mici încât, dacă un client decide să facă pasul următor, cred că versiunile plug-in sunt cea mai bună soluție. Dar, printre modelele plug-in, cu autonomia lor electrică crescută, există un spațiu în care putem reveni la soluția hibridă clasică, de exemplu, în cazul Clasei A,” explică acesta.

Atunci când i s-a cerut să confirme dacă, într-adevăr, Clasa A ar putea primi o versiune hibrid convențională, în contradicție cu mult mai sofisticata și până la urmă, preferata tehnologie plug-in, prof. Thomas Weber a evitat să dea un răspuns clar, spunînd, pur și simplu, că tehnologia în sine nu a fost scoasă din cărți de Mercedes-Benz.

Mercedes-S-500-Plug-In-Hybrid-vs-S-350-BlueTec-43

Mercedes oferă, în prezent, alternative hibrid fără tehnologia plug-in la gamele C-Class și S-Class. “Se află încă sub semnul întrebării ce vehicule vor primi această tehnologie. Va veni, este în dezvoltare”, a concluzionat Weber.

 

Comentati?

Your email address will not be published.