Mercedes-Benz lansează… elf-driving. Atât de aproape de self-driving!

Mercedes-Benz S-Class, viitoarea mașină autonomă
,
1.46K 0

Ați lăsa un spiriduș (un „elf”, cum i se spune în limba engleză) să vă conducă mașina? Sinceri să fim, nici noi! Dar dacă mașina s-ar conduce singură? Deci haideți să-i dăm o șansă micuțului elf, să stea în scaunul șoferului și să se bucure de peisaj la fel ca oricare alt pasager.

Pentru că aceasta este mașina “pe care nu este nevoie să o conduceți. Mercedes-Benz are onoarea de a dezvălui primul automobil elf-driving (condus de un spiriduș). Este oferta brand-ului premium de la Stuttgart înainte de a lansa super tehnologia self-driving (autonomă).

Elf-driving

Poate că arată a cascadorie publicitară sau a joc de cuvinte care nu mai are niciun sens într-o altă limbă decât în engleză. Dar această glumă despre elf-driving nu este deloc departe de adevăr. Este la distanță de numai o literă de “self-driving”. Haideți să urcăm la nivelul următor, după ce am făcut cunoștință cu sisteme ca Pre-Safe Braking și Lane Keeping Assist, cu care sunt deja dotate vehiculele Mercedes. Autocorectare: de fapt, mergem la un nivel mult mai înalt.

“Suntem aici pentru a transforma conceptul de transport modern”, spune Todd Ives, inginer în departamentul de Inteligență Auto, și vorbește serios.

Nick Cole, blogger și editor la AutoTech Today, confirmă spusele inginerului: “Mercedes-Benz este pe cale de a lansa ceva de-a dreptul măreț.”

Elf-driving 2

Toată lumea este la curent cu cele mai interesante informații din industria auto, conform cărora Mercedes-Benz testează conceptul autonom F015 Luxury in Motion și, pe parcursul testelor, nu a raportat niciodată vreun accident, în timp ce compania Google, cu al său vehicul autonom, a raportat deja 11. Ba mai mult, Mercedes-Benz S-Class autonom este testat în Santa Barbara, California.

“Este ca și cum ar fi copilul nostru, este bebelușul nostru”, spun inginerii despre automobilul care nu are nevoie de șofer.

Ei bine, generația următoare este deja aici pentru a le da o mână de ajutor lui Moș Crăciun și spiridușilor săi. Clipul arată oameni chiuind de bucurie și entuziasm pe bancheta din spate a Mercedes-ului S-Class, dar și un spiriduș aflat pe scaunul șoferului și privind în gol. Nuuu, nu intrați în panică! Nu are nevoie să se concentreze la drum mai mult ca oricare alt pasager.

La finalul clipului, spiridușul și inginerul sunt văzuți mâncînd turtă dulce împreună. Este ca un toast la adresa stilului autonom de condus. “Elf-driving e aici și aici va rămâne”, spune reclama.

Comentati?

Your email address will not be published.