Mercedes-Benz GLB. Baby G-Class cu 7 locuri vine pe lume în 2019

,
4.47K 0

Mercedes-Benz GLB se va alătura în curând înfloritoarei game SUV a diviziei de autoturisme de la Daimler, oferind o alternativă pentru GLA, orientată mai mult spre off-road. La fel ca și o interpretare la scară redusă a legenderaului G-Class, așa cum o regăsim în simularea digitală realizată exclusiv de către AutoBild.

Călcînd pe urmele lui BMW și a modelelor derivate din Seria 2, Active Tourer și Gran Tourer, Mercedes-Benz va da, în mod previzibil, o replică ce va consta în propriul său vehicul compact cu șapte locuri. Dar, spre deosebire de decizia celor de la BMW de a merge pe calea MPV, se pare că Mercedes-Benz pregătește un frate mai mare și mai spațios pentru crossover-ul GLA.

Denumit GLB și cunoscut sub codul intern de X 247, noul SUV folosește aceeași plaftormă MFA2, care stă și la baza familiilor de modele A-Class și B-Class, de la care moștenește gama de motorizare și dotările.

Din punct de vedere al design-ului, viitorul GLB poate fi cu ușurință rezumat ca fiind un baby G-Class, cu proporții pătrățoase, arcade evazate ale roților, dar și o grilă verticală. Două versiuni de caroserie vor fi disponibile, un model mai mic cu 5 locuri și cu un ampatament mai scurt cu 120 mm, fiind așteptat să i se alăture GLB-ului cu 7 locuri în viitorul apropiat.

Caroseria cu plafon înalt și cu lunetă înclinată abrupt, în combinație cu extremitățile scurte sunt menite să ofere suficient spațiu pentru bagaje, dar și un interior încăpător.

Conform așteptărilor, noul Mercedes-Benz GLB va veni cu un sistem cu tracțiune integrală controlat electronic încă de la începutul vânzărilor și, cel mai probabil, va fi disponibil doar în varianta cu patru cilindri. Motoarele cu trei cilindri așteptate să-și facă apariția sub capota fraților săi A-Class și GLA sunt scoase din cărți, pentru că nu pot fi combinate cu actualul sistem 4×4, aflat în banca de organe Mercedes.

Pentru mai multe detalii și simulări digitale, mergeți pe Auto Bild.

Sursă foto AUTOBILD.de

Comentati?

Your email address will not be published.