Mercedes-Benz E-Class Coupe Seria 124 sărbătorește a 30-a aniversare

,
1.08K 0

Unul dintre cele mai appreciate modele clasice Mercedes-Benz E-Class Coupe Seria 124, își sărbătorește cea de-a 30-a aniversare în martie anul viitor. Acest lucru înseamnă că, din 2017, în Germania, de exemplu, primele exemplare se vor califica pentru a primi plăcuțe de înmatriculare rezervate mașinilor clasice.

230 CE și300 CE – acestea erau numele debutanților, acum 30 de ani. Atunci, ca și acum, coupe-ul încă are ce trebuie. Unul dintre principalele atribute este design-ul celor două modele cu două uși: elegant, special și totuși având legătură cu alte vehicule ale seriei 124. Un element caracteristic de design care scoate în evidență caracterul particular ale coupe-urilor față de alte versiuni de caroserie este reprezentat de prezența barelor din cauciuc cu panouri integrale logitudinale. Poziționate între decupajele roților la același nivel cu barele, acestea formează o legătură optică între șorțul față și spate, și, ca și acestea, sunt vopsite în culori contrastante.

Evident, coupe-urile veneau cu toate detaliile tehnice ale limuzinelor și ale modelelor break, cum ar fi standardul ridicat de siguranță, suspensie sofisticată și (atunci deja standard), sistemul de control al emisiilor în buclă închisă cu un convertor catalitic pe trei căi. 300 CE venea standard și cu un sistem de anti-blocare a roților la frânare (ABS). Suma tuturor caracteristicilor a transformat aceste vehicule în clasice tinere foarte apreciate. Faptul că acum se califică în Germania pentru plăcuța de înmatriculare cu litera H (historic) le înnobilează statutul acestor vehicule ca și clasice în acea țară.

Mai departe, de-a lungul istoriei lor, coupe-urile au beneficiat de toate operațiunile de facelift ale seriei 124. De exemplu, începând cu 1989, erau opțional disponibile cu pachetul “Sportline”, care era deja familiar de la modelele compacte. Lansat în același an, vârful de gamă era 300 CE-24, care era propulsat de un motor cu patru valve și șase cilindri, cu o putere de 162 kW (220 CP). Începând cu iunie 1993, denumirile modelului s-au conformat noii nomenclaturi cu o literă prefix care denotă apartenența Clasei E. 320 CE a devenit așadar E 320 Coupé. De-a lungul anilor, au existat diverse versiuni cu patru și șase cilindri.

Lansat în septembrie 1993, cel mai puternic model coupé era E 36 AMG, care era propulsat de un motor AMG de 3,6 litri, cu patru valve și 195 kW (265 CP). Era și unul dintre primele modele care erau dezvoltate în colaborare de către AMG și Mercedes-Benz, după ce cele două companii semnaseră un contract de colaborare în 1990. În total, 141,498 de unități coupe au fost fabricate din toată seria 124 între 1987 și 1996, la uzina din Sindelfingen.

Comentati?

Your email address will not be published.