Apel de urgență. Mercedes-Benz Atego salvează situația!

Mercedes-Benz Atego
,
1.65K 0

Arată de parcă ar pluti în aer. Dar este doar un sistem hidraulic, care ridică mașina în aer, în timp ce scara urcă la peste 50 de metri , chiar în fața Catedralei Sf. Petru din Hamburg, Germania.

Technologia ultra modernă de vârf a făcut o demonstrație în Hamburg, chiar în fața unei catedrale vechi de aproape un mileniu. Brigada de pompieri din Hamburg a făcut o simulare de incendiu chiar în centrul orașului. Trecătorii s-au oprit și s-au minunat de uimitoare demonstrație a camionului Mercedes-Benz Atego, ridicat la 15 centimetri de la pământ și întinzînd o scară telescopică la o înălțime de 70 de metri, pentru a ajunge la turnul cu ceas al catedralei.

Fiecare manevră este controlată vertical și orizontal de la baza scării. La 30 de minute de la începerea simulării, scara a revenit în poziția inițială.

Trecătorii au filmat demonstrația impresionantă de forță și au postat-o pe youtube.

Cum am menționat anterior, mașinăria care pare că plutește și care arată ca și o caracatiță, monopolizînd centrul orașului Hamburg, este un camion de pompieri, cu un motor diesel trubo de 245 CP, în 6 cilindri și cu o transmisie automată în 6 trepte. Utilizează un rezervor de apă de 1800 de litri, un rezervor de spumă de 200 de litri și o autopompă în două trepte, care pompează între 1 200 și 2 400 de litri pe minut, dacă este legată la un hidrant. Camionul pentru stingerea incendiilor prezintă o sirenă electrică și una claxon.

Brigada germană de pompieri folosește și caroserii Mercedes-Benz Unimog U 500. Toate vehiculele sunt echipate special de către Ziegler. Cei mai mulți dintre cei 1 383 730 de pompieri din Germania sunt membri ai Freiwillige Feuerwehr (brigăzi voluntare). Vehicule similar sunt folosite în BElgia și Olanda, dar și în Marea Britanie, unde fosta flota de mașini de pompieri a fost înlocuită treptat între 2002 și 2010 cu Mercedes-uri Atego moderne. În prezent, englezii folosesc peste 200 de mașini de pompieri Mercedes-Benz.

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.