Jack Nicholson și al său Mercedes-Benz 600

,
1.59K 0

Mercedes-Benz 600 a fost un model de lux lansat în septembrie 1963. În 1972 fuseseră construite 600 de unități iar până în 1981, producția ajunsese la 2.677 de vehicule.

Timp de mulți ani, Mercedes-Benz 600 a fost printre cele mai elegante și mai rafinate vehicule din lume, fiind râvnit de mulți oameni înstăriți. Este o mașină masivă ce măsoară aproape 6,4 metri în varianta cu ampatament lung, iar acul cântarului se oprește undeva aproape de 4 tone.

Toate modelele Mercedes-Benz 600 sunt speciale, iar multe dintre ele au fost în proprietatea unor persoane importante ale istoriei mondiale cum ar fi Leonid Brejnev, Fidel Castro, Mao Tse Tung, dar și dictatorii nord-coreeni Kim il-Sung și Kim Jong-il. Liderii din toată lumea au apreciat stilul impunător al modelului Mercedes-Benz 600.

Mercedes-Benz-600-1

Muzeul Petersen Automotive din Los Angeles a prezentat recent un Mercedes-Benz 600 îmbibat în istoria Hollywood-ului. Modelul cu ampatament scurt a fost construit în 1972 și a fost deținut de Jack Nicholson. Modelul clasic emană un aer de regalitate, în mare parte datorită culorii – un indigo elegant. Modelul a apărut în 1987 în filmul ”The Witches of Eastwick”, producție în care Jack Nicholson a jucat rolul diavolului. Dacă este să ne luăm după spusele CarStories, modelul este ”Un Mercedes construit pentru Diavol.”

18gzr8g9gda6mjpg

Printre dictatorii faimoși care au deținut un Mercedes-Benz 600 se numără și Saddam Hussein. Modelul avea un plafon solid ce acoperea scaunele din față, iar în jumătatea din spate avea un plafon retractabil. În această limuzină poți sta în picioare, motiv pentru care majoritatea șefilor de stat au preferat acest model. Mai mult decât atât, anumite guverne au comandat special asemenea modele între anii 1963 și 1981 de la Mercedes-Benz. Fiecare model a fost echipat în funcție de preferința șefului de stat respectiv.

Dintre cele 2.677 de modele, patruzeci dintre ele au fost blindate și doar unul singur a fost construit cu plafon înalt, la cererea Vaticanului.

Photo: Petersen Museum

 

Comentati?

Your email address will not be published.