Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport, campioni pentru a patra oară la rând în Formula 1

,
1.29K 0
Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite și și-a făcut echipa, Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport, campioană mondială la Constructori pentru a patra oară la rând. Rivalul britanicului, Sebastian Vettel, a alergat după el pentru a doua poziție pe podium. Deși s-a bătut cu disperare pentru locul 3, depășindu-l pe Kimi Raikkonen în ultimul tur, Max Verstappen a fost penalizat și retrogradat pe patru.

O penalizare de cinci secunde în contul lui Max Verstappen, l-a readus pe Kimi Raikkonen de la Ferrari pe poziția a treia, dar Max, care plecase al 16-lea pe grila de start, a fost cel votat Pilotul Zilei. Colegul său, Daniel Ricciardo, a încheiat rapid cursa, cu o problemă la motor. Colegul lui Hamilton, Valtteri Bottas, a terminat pe cinci.

Championship Title Mercedes (1)

Păreau desprinși în câștigători cei de la Ferrari, dar Săgeata Argintie din spatele lui Vettel a fost mai rapidă. Așa că Hamilton și-a făcut drum către prima poziție în turul 6, pe care a părăsit-o doar când a schimbat anvelopele. Singurul moment tensionat pentru britanic în Statele Unite a fost cel în care a revenit pe circuit, după singura sa oprire la boxe, foarte aproape de Vettel, care schimbase trei tururi mai devreme. Hamilton și-a certat echipa, dar a tras tare și s-a distanțat de neamțul din Ferrrari.

După o nouă intrare la boxe, Vettel a ajuns pe patru, în spatele lui Bottas și Raikkonen, care urmau o strategie cu o singură oprire și care se duelau pentru locul 2. În cele din urmă, finlandezul mai experimentat l-a depășit pe pilotul Mercedes, iar Ferrari a alergat să limiteze pagubele. Vettel a trecut și el de Bottas în turul 51 și, de la boxe, s-a comandat schimbul de poziții între cei doi piloți Ferrari, pentru ca germanul să-l împiedice pe Hamilton să devină deja campion mondial.

Championship Title Mercedes (4)

Între timp, Raikkonen a fost foarte ocupat cu Verstappen, pentru că tânărul olandez a devorat distanța care îl despărțea de plutonul fruntaș în urma startului de pe poziția a 16-a. Olandezul a zburat până pe 3, la capătul unui duel senzațional cu pilotul de la Ferrari. Max se pregătea să urce pe podium, când a aflat vestea: o penalizare de cinci secunde pentru că ieșise de pe circuit și își crease astfel un avantaj, avea să-l retrogradeze înapoi pe patru, în spatele lui Raikkonen.

Săgeata Argintie pilotată de Bottas a trecut a 5-a linie de sosire. Hamilton încă mai are nevoie de nouă puncte pentru a-și adjudeca titlul în Mexic, weekend-ul următor, dar Mercedes a devenit campioană mondială la Constructori și are acum 575 de puncte, în timp ce Ferrari defilează cu 428, iar Red Bull cu 315.

Championship Title Mercedes (7)

Comentati?

Your email address will not be published.