Mercedes-AMG GT Roadster își va face apariția până la sfârșitul anului!

,
1.71K 0

Nici nu am îndrăznit să visăm la așa ceva! În septembrie 2014, la Salonul Auto de la Paris, atunci când Mercedes-AMG GT a fost prezentat, o versiune decapotabilă era scoasă categoric din cărți. Dar la scurt timp după apariția noului Mercedes-AMG GT R, cei de la AMG au confirmat că lucrează deja la o nouă operă de artă: Mercedes-AMG GT Roadster.

Șeful AMG Tobias Moers a confirmat apariția a cel puțin încă două versiuni GT certificate pentru drumurile publice. Printre acestea, se află, cu siguranță, și o decapotabilă.

2016 ar trebui să fie anul în care noul model va vedea lumina zilei, iar în 2017, îl vom vedea deja pe șosele. “Decapotabila a trecut deja de faza schițelor”, a declarat Moers pentru AutoExpress. “Acesta va fi noul model AMG GT care își va face apariția”. Dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor, prototipuri AMG GT Roadster se află deja în teste, ascunse de un strat gros de camuflaj.

Roadster-ul va umple spațiul lăsat gol între SL-ul de lux și sportivul SLK: “SL este un grand tourer, dar GT-ul va fi o mașină sport în toată regula”, a dzvăluit despre decapotabila care, se pare, nu va veni cu schimbări majore în ceea ce privește structura caroseriei și nici suspensia.

Pentru a menține greutatea sub control și pentru a beneficia de o complexitate redusă, AMG GT Roadster va primi, cel mai probabil, un acoperiș de pânză, spre deosebire de SL-ul care vine cu plafon metalic.

Cât despre propulsie, motorul V8 biturbo de 4,0 litri nu pleacă nicăieri, așa că AMG GT-ul cabrio va primi motoarele deja familiare de la GT-ul standard: 476 CP, respectiv 510 CP pentru versiunea de top, S.

Roadster-ul va fi urmat rapid de o versiune mai puternică. Poate fi vorba de GT4, poziționat sub actualul GT3. Și ediția “Black Series” reintră în cărți, cu șanse mari să își facă apariția în 2018.

“Nu va ajunge pe piață prea curând, pentru că mașinile Black Series apar spre sfârșitul ciclului de viață al modelului, dar da, vom face neapărat un AMG GT Black”, spunea Moers anul trecut.

Comentati?

Your email address will not be published.