Mașina Regelui. Michael Jackson conducea un Mercedes-Benz

Mercedes-Benz 500 SEL
,
2.88K 0

La șase ani de la moartea sa, Michael Jackson rămâne cel mai bine vândut artist al tuturor timpurilor. Deși susținea că este un “Speed Demon” (“Demon al vitezei”) în clipul său din 1989, King of Pop a fost rareori văzut la volan. Dar și-a ales bine mașina. Timp de un deceniu întreg, a condus un Mercedes-Benz.

Megastarul a ales steaua în trei colțuri pentru călătoriile sale zilnice. Începînd cu 1985, Michael Jackson străbătea distanța de 31 de kilometri dintre casa sa din Encino până la studioul de înregistrări din Los Angeles, la volanul Mercedes-ului său 500 SEL. În 1988, Michael și-a schimbat reședința, mutîndu-se la Neverland, Los Olivos, aproape de Santa Barbara, California, într-o proprietate care semăna mai degrabă a tărâm al fanteziei decât a locuință. Dar a luat mașina cu el.

Michael Jackson Mercedes

La începutul anilor ’90, autorul hit-urilor pe bandă rulantă a renunțat la a mai conduce el însuși pe drumurile publice, pentru că avea senzația că toată lumea se uita la el. Ne întrebăm oare de ce avea această senzație…

În schimb, a început să folosească Mercedes-ul pentru a se deplasa pe proprietatea sa cu o suprafață de peste 1000 de hectare, din Los Olivos, California. Și chiar avea pe unde să se plimbe. La Neverland avea o grădină zoologică, propria sa gară, un lac și un parc de distracții.

Michael Jackson Mercedes

Mercedes-ul lui Michael Jackson avea un motor V8 de 5 litri, care dezvolta 302 CP și era cuplat cu o cutie automată în 4 trepte.

Mai târziu, Michael i-a făcut mașina cadou unei mătuși. Aceasta a schimbat plăcuța de înmatriculare din față cu una personalizată, cu un mesaj de mulțumire pentru nepotul generos. Dar la scurt timp după moatea sarului, mătușa a renunțat la mașină.

Mercedes-ul 500 SEL a intrat la licitația “Legendele muzicii” organizată de casa de licitații Julien la Hard Rock Café din New York, alături de câteva fotografii în care Michael Jackson apărea la volanul mașinii. Automobilul s-a vândut cu 100 000 de dolari.

 

Colecție de premii și colecție de mașini

Michael Jackson rămâne, de departe, artistul cu cele mai mari cifre de vânzări din istorie. Albumul său Thriller din 1982 s-a vândut în peste 60 de milioane de copii în toată lumea. Michael a câștigat 13 premii Grammy, 26 de premii ale industriei muzicale americane, mai mult ca oricare alt artist, a avut 13 single-uri pe primul loc în topurile mondiale după ce s-a despărțit de formația fraților săi, Jackson 5. Iar vânzările sale au atins cifra record de 750 de milioane de discuri vândute în toată lumea.

Michael Jackson Mercedes

A murit după o supradoză de Propofol, un sedativ folosit pentru anestezie generală, pe 25 iunie 2009, în casa sa închiriată dintr-un cartier izolat din Los Angeles. De curând, vila care arată ca un castel francez din Carolwood Drive, a fost vândută pentru 18,1 milioane de dolari.

În 2000, fosta sa soție Debbie Rowe a confirmat, în actele atașate la dosarul de divorț, că Michael avea o slăbiciune pentru mașini. Și dădea bani cu nemiluita pentru a-și achiziționa automobile. Așadar, Michael Jackson a lăsat în urmă o impresionantă colecție de 75 de vehicule.

Cadillac Escalade. Spunea că SUV-urile îl fac să se simtă în siguranță și era cu atât mai bine cu cât Escalade-ul său avea geamuri fumurii care să-l protejeze de blitz-urile declanșate de paparazzi.

Un Rolls Royce Silver Seraph din 1999, cu un interior care arată ca Palatul Versailles, cu decorațiuni din cristal și aur de 25 de carate, conceput de Michael Jackson însuși. Seraph-ul este propulsat de un motor V12 de 5.4 litri care produce 321 CP și ajunge de la 0-100 km/h în doar 3.9 secunde.

Un Rolls Royce Silver Spur II din 1990. Limuzina are tapițerie de piele alba și neagră și este dotată cu un bar complet utilat și geamuri fumurii.

Un Lincoln Town Car din 1988, cu un interior mult mai discret pentru care s-au folosit piele și textile gri, dar și inserții din lemn.

Un Ford Econoline E150 din 1993. Gusturile megastarului s-au extins de la limuzine către van-uri. Ford-ul său era dotat cu un player pentru jocuri video, un ecran TV aflat în fața locurilor rezervate pasagerilor și o tapițerie din piele de calitate superioară.

Ford Econoline Michael Jackson

Un Cadillac Fleetwood din 1954. Această mașină a jucat în filmul “Șoferul doamnei Daisy” din 1989. Elvis Presley a avut și el un model mai vechi.

Cadillac Fleetwood Michael Jackson

Un 1988 GMC V Jimmy High Sierra Classic. Oricât de bizar și de nepotrivit pare pentru un rege, aceasta este, de fapt, o mașină de pompieri, pe care Michael Jackson a achiziționat-o pentru propriul amuzament.

Un autocar Neoplan din 1997 folosit pentru a transporta cea mai cunoscută persoană din lume în condițiile pe care le-ar oferi și un hotel de cinci stele. Autocarul avea dormitor și o baie complet utilată, cu finisaje din porțelan, aur și granit.

O copie a modelului retro Detamble Model B Roadster din 1909, o căruță electrică trasă de cal și o motocicletă Harley Davidson de poliție au fost, de asemenea, achiziționate de star pentru simplul motiv că acesta și-a dorit să le aibă. Evident, nu le-a folosit niciodată.

Sursă foto: MJJ Photo Collectors

Comentati?

Your email address will not be published.