Managerii devin eco – Șefii de la Daimler vor conduce mașini electrice sau hibrid

,
1.38K 0

S-au dus zilele în care șefii conduceau limuzine solide, zgomotoase și poluante. Acum devin eco. Managerii de la Daimler trec la vehicule electrice sau hibrid. Compania investește 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare a bateriilor auto.

“Continuăm să urmăm calea mașinilor fără emisii”, susține Ola Källenius, membru în Consiliul de Administrație de la Daimler AG, responsabil cu divizia de Marketing și Vânzări Mercedes-Benz. “Tocmai din acest motiv, vrem să transformăm mobilitatea electrică în parte integrantă a vieții de zi cu zi a managerilor noștri, să fim un exemplu și să devenim modele de urmat.”

Decizia include managerii de top ai companiei și se concentrează pe modelele plug-in hybrid, cum ar fi 500 e, C 350 e, în versiunea limuzină, break și cu ampatament lung, GLE 500 e 4MATIC, GLC 350 e 4MATIC și noua limuzină E 350 e.

În zona orașului Stuttgart, managerii conduc deja B 250 e, un vehicul compact complet electric, încă din aprilie 2015.

Un pasionat de mobilitatea electrică, Harald Kröger, șeful departamentului E-Drive, este impresionat de opțiunile eco oferite de companie: “Sunt mereu fascinat de capacitatea lor de a rula complet electric și perfect silențios, dar, în același timp, de natura sportivă a trenului de rulare electric, care pune rapid cuplul maxim la dispoziția oricărei viteze a motorului.”

Mercedes-Benz auf der Silvretta E-Auto Rallye 2015 mașini electrice

Ca director al dezvoltării E-Drive, Harald Kröger a condus anterior smart fortwo electric drive pentru deplasările de afaceri, trecînd apoi la unul dintre modelele plug-in hybrid ale companiei.

Durata și locul de încărcare pot însă să provoace neplăceri. Pentru a le evita, mulți șoferi de mașini electrice le pun la încărcat peste noapte sau în timpul serviciului. Daimler a construit deja 556 de puncte de încărcare rezervate managerilor și angajaților.

Comentati?

Your email address will not be published.