Jurassic “Mercedes” World. Vă stricăm surpriza!

,
2K 0

A fost vreodată vreun film în care să fi apărut mai multe mașini Mercedes-Benz? Din câte ne aducem noi aminte, nu, niciodată. Ați văzut deja “Jurassic World”? Dacă nu, trebuie să vă avertizăm că acest material vă va strica surpriza!

22 de ani au trecut de la crearea primului Jurassic Park, iar parcul de distracții imaginat de vizionarul John Hammond este acum complet functional. Milioane de turiști vin pe Isla Nubar și plătesc prețuri exorbitante ca să vadă, cu ochii lor, dinozaurii readuși la viață grație unei super tehnologii de ultimă oră. Dar în ultima perioadă, vânzările au scăzut simțitor, așa că proprietarii, Masrani Corporation, comandă crearea unui dinosaur nou-nouț, care să fie mai mare, mai inteligent și mai periculos decât oricare altul care a existat vreodată în parc. Odată ce Indominus Rex este gata, vânzările de bilete explodează, exact așa cum au făcut-o și încasările la box office pentru “Jurassic World” în doar patru zile de la lansare.

Jurassic World

Hibridul creat este un monstru veritabil: poate alerga cu o viteză de aproape 50 de km/h, iar urletul său poate atinge 140 – 160 de decibeli, echivalent cu zgomotul făcut de un Boeing 747 la decolare și aterizare. Dinozaurul este ținut într-un padoc cu o înălțime de 12 metri, dar Indomius Rex este stresat pentru că nu are parte de interacțiune socială și nici nu beneficiază de spațiu suficient. Creatorii săi decid să-i creeze un frate, dar acesta va avea o poveste scurtă și tristă, pe care vă lăsăm să o aflați la cinematograf.

În ziua în care padocul urmează să-și deschidă porțile publicului larg, Indominus are un comportament și mai bizar, demonstrînd vulnerabilitatea creației experților. Atunci când Owen Grady, însoțit de doi muncitori, vine să investigheze stricăciunile produse de dinozaur, aceștia sunt atacați. Reușesc să fugă, dar la fel face și Indominus Rex. Dinozaurul îi devorează pe cei doi muncitori. Owen reușește să scape ascunzîndu-se sub o mașină și tăind rezervorul, pentru ca mirosul de combustibil să-i mascheze propriul miros, iar dinozaurul să nu-i mai poată lua urma. Complet liber, I. Rex pătrunde în parcul Jurassic World. Distruge tot ce întâlnește în cale și îi ucide pe rând pe toți cei care încearcă să-l captureze, împreună cu alți dinozauri din parc, făcîndu-și drum spre zona restricționată din Isla Nublar.

Jurassic World

Dar Owen Grady și Claire Dearing sunt cu un pas înaintea lui, aflîndu-se deja în centrul rezervat vizitatorilor. Indominus Rex încearcă să-i ucidă pe amândoi, dar urmărirea ființelor umane încetează atunci când Masrani își face apariția la bordul unui JW001, dotat cu o mitralieră și ghidează creatura spre Jurassic World Aviary. Dar nici aici nu pot captura bestia. Pterozaurii evadează din spațiile în care erau închiși și îi atacă pe vizitatori pe Strada Principală a parcului, iar Indominus reușește să-și continue nestingherit drumul în zona restricționată.

În acea noapte, Indominus Rex devine Alpha într-un grup de velociraptori, așa că – sub comanda noului dinozaur – prădătorii îi atacă pe oameni. Indominus Rex reușește să scape de atacul armat al trupelor de securitate, pentru că armele lor nu au niciun effect asupra sa. Doar o rachetă îl face să-și piardă echilibrul.

Jurassic World

Ajungînd în cele din urmă în Strada Principală, Indominus Rex se află față în față cu Owen, Claire și alte personaje, care îi au de partea lor pe câțiva prădători, care au trecuți acum în tabăra oamenilor. Dar I. Rex reușește să omoare doi dintre cei trei prădători și pornește din nou pe urmele lui Owen. Acesta își găsește un adăpost temporar în magazinele înșirate pe Strada Principală. Tiranozarulul Rex și Blue, acesta din urmă fiind lăsat în viață din greșeală în lupta anterioară, reușesc să ducă monstrul în laguna Jurassic World, acolo unde Mozazaurul îl trage pe hibrid sub apă.

Nu a mai existat niciodată un film care să aducă pe marile ecrane atâtea vehicule Mercedes-Benz în roluri atât de importante. Vânătorii de dinozauri străbat jungle la bordul SUV-ului de lux G-Class. Un Sprinter, dar și G-ul cu șase roți, G 63 AMG 6×6, joacă roluri principale în “Jurassic World”, transportînd trupe de vânătoare și străbătînd terenul accidentat din junglă. Monstruosul Unimog servește drept ambulanță veterinară pentru dinozaurii răniți.

Dar steaua stelelor este nimeni alta decât noua mașină Mercedes GLE Coupe. În film, Owen o întreabă pe Claire, personajul interpretat de Bryce Dallas Howard, dacă vrea să vadă “ceva fain de tot”. Evident că un răspuns negative ar fi pus capăt… reclamei la Mercedes. Dar ea spune “da”, iar noul GLE își face apariția pe ecran începînd cu… emblema!

Jurassic World

“Oh, este superb!”, exlamă ea, iar Owen îi dă dreptate: “Exact! Uită-te la cum arată!”

Cei de la Mercedes confirmă faptul că au adus SUV-ul pe platourile de filmare ale producției „Jurassic Park” acum un an și jumătate. “Măsurile de securitate pe platou au fost spectaculoase”, povestesc reprezentanții companiei germane. Toți erau îngrijorați ca nu cumva papparazzi să surprindă noul model și se pare că au făcut o treabă bună, pentru că prezența mașinii în film a rămas secret absolut până acum o lună.

“Jurassic World este un parc extraordinar, așa că ne-am dorit să aducem aici o mașină pe măsură”, a declarant producătorul filmului Pat Crowley atunci când s-a aflat vestea.

Mercedes-Benz a implicat mereu mașinile sale de lux în lupta cu creaturile preistoice, delegînd mai întâi un SUV M-Class să se bată cu dinozaurii în filmul din 1997 “The Lost World: Jurassic Park”.

Și premiera filmului, care a avut loc acum o săptămână, a fost sponsorizată de Mercedes-Benz, iar actorii au fost aduși pe covorul roșu de un Mercedes GLE Coupe roșu. Vedetele au zâmbit apoi la camera de lângă celebrul monstru pe șase roți, G 63 AMG 6×6.

Jurassic World12

Acum că v-am stricat deja surpriza, aveți de gând să vă faceți rezervare la film? Vă recomandăm să-l vedeți în format 4DX pentru a vă bucura pe deplin de aventura Jurassic World.

Comentati?

Your email address will not be published.