Începe epoca verde – Patru vehicule electrice Mercedes-Benz până în 2020

,
1.71K 0

Industria auto și clienții au început să pună la zid mașinile cu nivel ridicat de poluare, iar Mercedes-Benz a anticipat trendul și deja lucrează la construirea a patru vehicule, pe care vrea să le trimită pe piață până în 2020.

Decizia vine și ca urmare a anunțului făcut de Guvernul german, care intenționează să ofere subvenții companiilor care comercializează vehicule electrice sub prețul de 60 000 de euro. Șeful centrului de Cercetare și Dezvoltare, Thomas Weber, a flirtat cu ideea construirii a patru noi vehicule electrice până în 2020, limuzinele S-Class și C-Class fiind punctul de plecare pentru acestea.

În mai puțin de trei ani, pe piață vor ajunge două limuzine și două SUV-uri cu zero emisii, cu detalii care le vor evidenția ca fiind vehicule care nu poluează. Noile mașini ar trebui să fie asul din mâneca celor de la Mercedes în lupta cu Tesla Motors, care se tot apropie de producătorul auto german în cursa vânzărilor. Rivalii și-au forțat și ei accesul în zona verde, Audi plănuind o versiune de serie a conceptului e-tron quattro, iar BMW folosindu-se la maximum de atuurile oferite de i3 și i8.

Mercedes plănuia să construiască noile vehicule electrice pe platformele modelelor deja existente. Dar costurile mari de producție ar scoate noile mașini eco din aria de prețuri impuse de Guvernul german. GLA, C-Class, S-Class și GLC erau tentante ca bază pentru noile vehicule, dar Mercedes va folosi platforma MEA (Modular Electric Architecture), o platformă MRA modificată pentru aplicații electrice. GLC Fuel Cell, care va ajunge pe piață în 2017, va fi primul vehicul care o va folosi. MEA este o platformă flexibilă, care permite atât tracțiune spate, cât și tracțiune integrală.

Pressefahrveranstaltung Mercedes Benz, B-Klasse,  Mallorca Oktob

Un articol publicat de englezii de la Autocar, arată că Centrul de Cercetare și Dezvoltare de la Stuttgart a confirmat că lucrează deja la o gamă de motoare electrice cu o putere variind între 75 și 400 kW. O nouă generație de baterii litiu-ion fabricată de Accumotive va oferi vehiculelor electrice o autonomie de aproximativ 400 km. În luna martie, Daimler a anunțat că plănuiește să investească jumătate de milion de euro în producția de baterii din Germania.

Cu B-Class Electric Drive deja pe piață, cu smart fortwo și forfour electrice pe drum, producătorul auto german vamai adăuga 4 vehicule electrice acestei game și va avea 6 astfel de mașini pe piață până la finele deceniului.

Mașinile cu emisii zero vor fi produse la uzinele din Germania ale companiei: Rastatt, Bremen și Sindelfingen, în timp ce uzina de la Hamburg, modernizată în urma unei investiții de 500 de milioane de euro, va aproviziona noua gamă electrică cu diverse piese.

Sursă: Autocar.

Comentati?

Your email address will not be published.