Furtună în paradis – Rosberg penalizat, Hamilton arogant

Marele Premiu al Austriei
,
1.26K 0

Nico Rosberg și-a ieșit din minți de furie după Marele Premiu al Austriei. A fost depășit în ultimul tur și s-a ciocnit cu nimeni altul decât coechipierul său Lewis Hamilton și a fost penalizat pentru incident. “Fără creier!”, a caracterizat manevra șeful diviziei motorsport de la Mercedes-AMG, Toto Wolff. Wolff se gândește acum să impună ordine de echipă pentru a evita asemenea accidente.

Se pare că cei doi piloți de la Mercedes-AMG nu mai au loc pe același circuit! Campionul mondial Lewis Hamilton și liderul clasamentului Nico Rosberg s-au atacat fără milă într-o nouă confruntare directă în Austria. Pe circuitul Spielberg, britanicul și neamțul au consumat încă o bătălie a războiului fără sfârșit care îi costă puncte prețioase pe cei de la Mercedes-AMG PETRONAS.

“Aveam victoria în mână, eram convins că voi câștiga și să pierd astfel, în ultimul tur și în urma unei asemenea situații, e extrem de greu. Lewis m-a surprins când a apărut lângă mine. Nu am mai putut reacționa și ne-am ciocnit, ceea ce este de-a dreptul devastator pentru echipă.”

Marele Premiu al Austriei (7)

“Am fost penalizați de stewarzi pentru acel incident. M-au desemnat pe mine vinovat, ceea ce este tare neplăcut. Respect decizia lor, dar nu sunt de acord cu ea”, a încheiat Nico Rosberg. Neamțul a înaintat o plângere prin care semnalizează faptul că Hamilton a depășit în momentul în care, pe acel sector de circuit, se fluturau steagurile galbene.

Rosberg a primit și două puncte de penalizare pentru că a rulat pe circuit cu mașina avariată.

A fost cea de-a doua oară când piloții Mercedes-AMG PETRONAS s-au ciocnit în ultimele cinci curse. Cei doi s-au scos reciproc din cursă la Barcelona, la scurt timp după start. “Aveam impresia că și-au învățat lecția. M-am săturat să tot analizez astfel de situații. Acum arătăm ca o adunătură de idioți. Nu vreau să impun ordine de echipă prin contract, dar dacă s-a ajuns atât de departe, voi fi nevoit să o fac”, a amenințat Toto Wolff.

Huiduit în timp ce se afla pe podium, Hamilton a reacționat către spectatorii furioși care urmăriseră live duelul dintre el și Rosberg: “Nici nu e problema mea, e problema lor!”

Rosberg se află încă pe primul loc în clasamentul campionatului care cuprinde, anul acesta, 21 de curse, dar avantajul său în fața lui Hamilton s-a redus la 11 puncte.

Comentati?

Your email address will not be published.