Faceți cunoștință cu viitorul pick-up Mercedes în haine Nissan Navara

,
1.94K 0

Nissan a dezvăluit noul pick-up Navara NP300. De ce ar fi o știre de interes pentru orice fan Mercedes? Răspunsul este simplu. Ceea ce vedem aici este nimic altceva decât viitorul pick-up Mercedes în haine mai modeste de Nissan.

Denumit GLT, primul pick-up din istoria Mercedes va fi dezvoltat în strânsă colaborare cu Nissan. Daimler colaborează deja cu Renault-Nissan la nivel global, aceasta fiind chiar alianța care a deschis drumul către o platformă comună pentru noul Navara și pentru GLT-ul de la Mercedes.

Viitorul pick-up Mercedes va veni doar într-o versiune de caroserie, o cabină cu patru uși. Suspensia spate independentă, tracțiune integrală 4Matic AWD și o transmisie manuală cu șase trepte vor fi dotări standard, iar pe lista de opțiuni se va afla o transmie automata cu șapte trepte.

O arie largă de trenuri de rulare va fi disponibilă, motoare cu patru și șase cilindri fiind oferite la pachet cu GLT-ul, în versiuni pe benzină și pe motorină, în timp ce prețurile vor porni de la 30.000 de dolari (21.000 de lire sterline).

nissan-navara-5

Este momentul să revenim la sursa de inspirație, Nissan Navara. Programat să-și facă debutul public luna viitoare la salonul auto de la Frankfurt, cea de-a treia generație a camionetei japoneze este acum mai mare și prezintă o benă cu 67 mm mai mare până la 1.578 mm în stilul popular de cabină dublă, dar și un sistem cu suspensie independentă cu cinci brațe în spate, care este acum cu 20 kg mai ușor.

Tracțiunea integrală va fi standard sau opțională, în funcție de versiune, mai puține modele venind cu tracțiune spate. Noul Nissan Navara este propulsat de un motor diesel biturbo dCi de 2,3 litri, la fel de nou, care se pare că este cu 24% mai eficient decât unitatea pe care o înlocuiește.

nissan-navara-3

Două versiuni de putere vor fi disponibile, cu 160 CP, respectiv 190 CP, alături de opțiunile de transmisie manuală cu șase trepte sau automată cu șapte trepte, toate acestea avînd șanse mici să ajungă și la viitorul pick-up Mercedes.

Comentati?

Your email address will not be published.