F1 Malaezia: Ferrari is back!

,
1.96K 0

Sebastian Vettel rupe șirul de victorii al celor de la Mercedes, reușind un rezultat fantastic la a doua sa prezență în culorile celor de la Ferrari. Podiumul este completat de Lewis Hamilton și Nico Rosberg.

După un 2014 în care a arătat ca o echipă de mijlocul clasamentului, cei de la Ferrari și-au dat seama că este nevoie de o serie de schimbări majore pentru a aduce Scuderia în top, acolo unde îi este locul. Cu un Maurizio Arrivabene în postul de leader, un Vettel în postura de campion silit să își reconfirme valoarea și un Raikkonen care își regăsește plăcerea de a fi competitiv, Ferrari arată acum ca o echipă determinată să facă orice pentru a învinge. Imaginea lui Schumacher pe podium fredonând imnurile Germaniei și al Italiei poate părea îndepărtată, dar spiritul competitivității Scuderiei a fost regăsit. Și de aici încolo, se scriu pagini de istorie la Maranello.

Sebastian Vettel face un start decent, reușind să își păstreze poziția a doua, între Hamilton și Rosberg. Punctul de cotitura al cursei a avut loc în momentele de început. Marcus Ericsson iese în decor în primul viraj și oficialii decid că este nevoie de intervenția mașinii de siguranță. Spre deosebire de cei de la Ferrari, Hamilton și Rosberg intră la boxe pentru a monta anveloepele hard și se văd nevoiți să reia cursa din pluton. Vettel profită și face o serie de tururi rapide care îi aduc un avans de 9 secunde în momentul în care Lewis ajunge pe locul 2. Germanul oprește la boxe de abia în turul 17, montează pneurile medii, după care reușește să îi depășească pe ambii piloți Mercedes.

SNE25182

Pentru ultima parte a cursei, Vettel montează hard-urile, ieșind de la boxe pe locul 2, în fața lui Rosberg. Hamilton trebuie să oprească încă o dată și avansul Ferrari-ului devine insurmontabil. Forma excelentă a echipei italiene a fost confirmată și de Kimi Raikkonen. Finlandezul termină pe 4, la capătul unei curse în care s-a văzut aruncat la coada clasamentului, după o pană generată de un contact cu Felipe Nasr.

Pe locul 5 termină Valtteri Bottas, acesta reușind să treacă de Felipe Massa cu câteva tururi înainte de finish. Astfel, duo-ul Williams termină în fața celor de la Torro Rosso, în ordinea Max Verstappen-Carlos Sainz. Max reușește să devină cel mai tânăr pilot care obține puncte în Formula 1, la finalul unei curse în care a demonstrat cu prisosință că își merită locul în Marele Circ. Ultimele puncte sunt obținute de Daniel Ricciardo și Daniil Kvyat. Piloții Red Bull au parte de o zi dezastruoasă, presărată de eternele problemele ale motorului Renault, dar și de unele noi, cum ar fi supraîncălzirea frânelor.

De un weekend nereușit au avut parte și cei de la Lotus. În încercarea de a avansa în clasament, Grosjean atacă în virajul 12, dar Perez îl lovește și francezul pierde mult timp, terminând cursa pe 11. Pastor Maldonado este și mai ghinionist, acesta fiind nevoit să abandoneze din cauza problemelor tehnice.

Nasr se clasează pe 12, în vreme ce Force India termină pe 13 și 14, ambii piloți fiind penalizați cu 10 secunde pentru că au cauzat coliziuni în timpul cursei.  Manor termină cursa cu o mașină, Mehri fiind și cel care închide clasamentul. Wil Stevens nu a reușit însă să ia startul datorită unor probleme ale sistemului de alimentare.

Nici un monopost Mclaren nu reușește să termine cursa, un rezultat oarecum așteptat din cauza temperaturilor ridicate de la Sepang. Echipa din Woking se află într-o perioadă de dezvoltare, tehnicienii săi sperând să aducă upgrade-uri majore începând cu etapele europene.

Următoare cursă va avea loc pe circuitul Shanghai Internațional din China, pe data de 12 Aprilie.

Clasament final:

PosDriverCarGap
1Sebastian VettelFerrari1h41m05.793s
2Lewis HamiltonMercedes8.569s
3Nico RosbergMercedes12.310s
4Kimi RaikkonenFerrari53.822s
5Valtteri BottasWilliams/Mercedes1m10.409s
6Felipe MassaWilliams/Mercedes1m13.586s
7Max VerstappenToro Rosso/Renault1m37.762s
8Carlos SainzToro Rosso/Renault1 Lap
9Daniil KvyatRed Bull/Renault1 Lap
10Daniel RicciardoRed Bull/Renault1 Lap
11Romain GrosjeanLotus/Mercedes1 Lap
12Felipe NasrSauber/Ferrari1 Lap
13Sergio PerezForce India/Mercedes1 Lap
14Nico HulkenbergForce India/Mercedes1 Lap
15Roberto MerhiMarussia/Ferrari3 Laps
-Pastor MaldonadoLotus/MercedesBrakes
-Jenson ButtonMcLaren/HondaPower Unit
-Fernando AlonsoMcLaren/HondaPower Unit
-Marcus EricssonSauber/FerrariSpun off
-Will StevensMarussia/FerrariWithdrawn

Clasament general piloti:

PosDriverPoints
1Lewis Hamilton43
2Sebastian Vettel40
3Nico Rosberg33
4Felipe Massa20
5Kimi Raikkonen12
6Felipe Nasr10
7Valtteri Bottas10
8Daniel Ricciardo9
9Nico Hulkenberg6
10Max Verstappen6
11Carlos Sainz6
12Marcus Ericsson4
13Daniil Kvyat2
14Sergio Perez1
15Romain Grosjean0
15Jenson Button0
17Roberto Merhi0

Clasament general echipe:

PosConstructorPoints
1Mercedes76
2Ferrari52
3Williams/Mercedes30
4Sauber/Ferrari14
5Toro Rosso/Renault12
6Red Bull/Renault11
7Force India/Mercedes7
8Lotus/Mercedes0
8McLaren/Honda0
10Marussia/Ferrari0

Comentati?

Your email address will not be published.