Doar 2.000 de unități pentru supercarul Mercedes-AMG GT cu 585 PS

,
1.24K 0

Mercedes-AMG GT R a fost prezentat în trombă luna trecută, la pachet cu motorul biturbo bestial de 585 CP și cu un pachet aerodinamic magic. Acum, Mercedes a decis limitarea producției la doar 2.000 de mașini, anunță Autocar.

Deși inițial, noul super Mercedes-AMG GT R nu a fost programat ca un model lansat în ediție limitată, în spiritul super modelelor Black Series, Daimler este de părere că exclusivitatea va prevala și va transforma monstrul verde într-un clasic instant, pe care fanii Mercedes îl vor aprecia și mai mult.

Această mișcare ar putea într-adevăr să-i motiveze pe colecționari să comande mașina din timp și să se gândească de două ori înainte de a refuza un potențial clasic, care ar putea obține un preț mai mare atunci când vine momentul revânzării. Se zvonește că Porsche încearcă aceeași cascadorie cu modelul Cayman GT4, care nu este desemnat un model ediție limitată, dar producția sa este programată să se încheie după ce 2.500 de mașini vor fi ieșit pe porțile fabricii.

Mercedes-AMG GT R, cea mai capabilă mașină sport din portofoliul AMG la ora actuală, este propulsată de un motor V8 biturbo de 4,0 litri, de la fratele GT S, cu o putere crescută până la 585 PS sau 577 CP, cu 75 PS mai mulți ca Mercedes-AMG GT S. În comparație cu GT, și valoarea cuplului crește cu 50 Nm, până la 700 Nm. GT R trebuie să poată atinge viteza de 100 km/h în 3,6 secunde. Este și cu 0,2 secunde mai rapid ca GT S. Viteza maximă este de 318 km/h.

În afara detaliilor suplimentare, “bestia din Iadul Verde” vine și cu o culoare specială: Green Hell AMG Magno. De asemenea noi la Mercedes-AMG GT R sunt jantele din aliaj ușor, frânele modificate, suspensia și raportul direcției și ultimul, dar nu cel din urmă, un eleron fix uriaș amplasat în partea posterioară, însoțit de un kit aerodinamic exclusive și de o grilă frontal care aduce un omagiu mașinii de curse din 1954, W194 300SL.

CITIȚI AICI MAI MULTE DESPRE AMG GT-R!

Comentati?

Your email address will not be published.