Divă la volan – Sophia Loren a condus un Mercedes-Benz 300 SL

,
1.51K 0

Erau ochii mari și verzi, era silueta clepsidră, rochiile cloș și bijuteriile. Apoi erau mașinile. Da, mașinile. Era sfârșitul anilor ’60, iar moda însemna stil din cap până-n picioare. Actrița Sophia Loren conducea atunci un Mercedes-Benz 300 SL gullwing, apogeul mașinilor superbe și puternice, la acea vreme.

Și de parcă înfățișarea sa nu atrăgea deja suficientă atenție, frumusețea italiană și-a cumpărat un Mercedes-Benz 300 SL gullwing, cu motor de 3,0 litri, cu 215 cai putere și cutie manuală cu patru trepte. Își punea ochelarii uriași, mânușile din piele întoarsă, un șal care să-i acopere părul ondulat și pleca la Monte Carlo.

Sophia Loren (5)

Mercedes nu era însă prima dragoste motorizată a Sophiei. Bătuse Europa în lung și-n lat cu mașini ca Alfa Romeo Giulietta, Ferrari 275 GTS, Ferrari Daytona sau Rolls-Royce Silver Cloud II. Dar era o chimie între ea și noua mașină. Ambele avea clasă, aveau stil.

Sophia Loren (7)

“Zâmbește la cameră, Sophia!”, spuneau fotografii fasinați de privirea ei. Și exact asta făcea, ridicându-și genunchii pe capota din aluminiu a automobilului. Era atunci preferata pasionaților de mașini, șoferița irezistibilă coborâtă de pe marele ecran pentru a conduce o mașină sport.

Sophia Loren (3)

Era un automobil innovator, iar Loren îl adora, pur și simplu. La volanul său, diva intra într-un club select din care, la acea vreme, făceau parte actorul din clasicul “Pe aripile vântului” și starul rock’n roll Elvis Presley. Actrița cu vitrina plină de premii Grammy, Globul de Aur și Bafta, avea, cu siguranță, gusturi fine și când venea vorba de mașini.

Dar care a fost soarta mașinii? Până și Sophia Loren i-a pierdut urma. În cazul în care nu a avut un posesor celebru, un Mercedes cu portiere tip fluture ajunge astăzi la 1.000.000 de euro. Imaginați-vă cât ar costa cel condus, acum aproximativ jumătate de secol, de frumoasa italiancă.

Comentati?

Your email address will not be published.