Dieter Zetsche primește bani de buzunar

Venitul președintelui Daimler crește cu 1.4%
,
1.39K 0

Dieter Zetsche are motive să zâmbească tot drumul până la bancă! Vânzările record îi aduc bani în plus și CEO-ului de la Daimler. Cei de la Daimler au decis să-i mărească veniturile lui Dieter Zetsche cu 1.4%. Poate că nu pare mult, dar venitul încasat anul trecut de neamț a crescut cu 110 000 euro.

Dacă v-ați întrebat vreodată cât câștigă CEO-ul de la Daimler pe an, iată răspunsul. De la 8,25 milioane de euro primite în 2013, venitul lui Doctorului Z a ajuns la 8,36 milioane de euro, susține raportul financiar anual al companiei. Salariul de bază al lui Zetsche a rămas neschimbat: 2 milioane de euro.

Dieter ZetscheȘi totuși, nu asta este întreaga sumă care îi intră în conturi. În plus față de salariu, venitul lui Zetsche include un bonus pe termen scurt în valoare de 1,73 milioane de euro, un bonus pe termen mediu care va fi încasat în 2016 și care va depinde de cifrele vânzărilor, dar și o compensație variabilă pe termen lung care include acțiuni pe piața bursieră.

Se pare că numărul 13 este unul norocos pentru Mercedes-Benz, pentru că au înregistrat creșteri de 13%, cu 1.65 milioane de vehicule vândute în 2014. Cea mai mare cerere la nivel global a fost înregistrată pentru limuzina S-Class și pentru compacte ca GLA.

Perspectivele par promițătoare și pentru 2015. Cifrele din ianuarie au bătut deja recordul de vânzări. Marșînd spre profit, Mercedes-Benz a înregistrat o creștere de 15% cu 47 693 vehicule comandate în Europa și o creștere de 9% în Statele Unite, cu 24,619 comenzi onorate în prima lună a anului 2015.

Viața lui Dieter Zetsche în cifre

Dieter Zetsche este președintele Daimler AG și șeful Mercedes-Benz Cars încă din 2006. Este un om de afaceri neamț născut în Turcia, în 1953, în timp ce tatăl său se afla delegat la Istanbul pentru un proiect în construcții. Familia s-a întors în Germania în 1956, iar micul Dieter a urmat cursurile școlii din Oberursel și a studiat să devină inginer electrician între 1971 și 1976, ca student al Universității din Karlsruhe.

Dieter ZetscheDupă absolvire, a fost angajat la Daimler-Benz și, șase ani mai târziu, și-a luat doctoratul la Panderborn. A avut nevoie de 12 ani de muncă asiduă pentru a ajunge membru al Consiliului de Administrație de la DaimlerChrysler.

Începînd cu 1 ianuarie 2006, joacă rolul de președinte al DaimlerChrysler (Daimler AG în acest moment).

În 2006, revista Time l-a inclus pe lista celor mai influente 100 de personalități din lume.

În 2008, a primit în Germania premiul “Antreprenorul anului”.

Zetsche este căsătorit de 33 de ani cu Gisele și are doi fii și o fiică.

Comentati?

Your email address will not be published.