De la ruși vine ploaia de șampanie – Mercedes AMG Petronas ia titlul, Putin este stropit de Hamilton

,
1.25K 0

Echipa Mercedes AMG Petronas a fost încoronată regina Formulei 1. Dar în loc de coroană, membrii echipei au primit căciuli rusești, iar premiul pentru succesul de la Moscova le-a fost înmânat chiar de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Rusiei, iar punctele bifate de el au propulsat echipa Mercedes AMG Petronas spre un nou titlu mondial la constructori. Totul s-a întâmplat după ce Kimi Raikkonen de laFerrari a primit o penalizare de 30 de secunde pentru o coliziune cu Valtteri Bottas de la Williams. Abandonul lui Rosberg nu a amenințt în niciun fel triumful echipei. Pentru Mercedes, este cel de-al doilea titlu consecutiv în Formula 1.

Putin soaked Mercedes-AMG Petronas

Cu trei etape rămase până la finalul sezonului, Mercedes conduce lejer în clasamentul constructorilor cu 531 puncte, în timp ce Ferrari a rămas în urmă cu doar 359. Italienii se pot consola însă cu faptul că Sebastian Vettel l-a depășit pe Nico Rosberg și a urcat pe locul 2 în clasamentul general al piloților.

Și președintele Consiliului de Administrație de la Daimler a felicitat echipa învingătoare: “Ce moment incredibil pentru Mercedes-Benz! Felicitări pentru echipa noastră care a muncit din greu să împlinească acest vis, câștigînd cel de-al doilea titlu la rând!”, a spus Dieter Zetsche.

“Iartă-mă, domnule președinte!”

Vladimir Putin a fost cel care i-a înmânat trofeul lui Lewis Hamilton, la scurt timp după ce britanicul a trecut primul linia de sosire pe circuitul moscovit. Dar președintele își dorește acum să fi părăsit mai repede scena.

Hamilton nu și-a putut stăpâni bucuria și a exagerat cu entuziasmul în timp ce cel mai temut om al Europei se afla încă pe scenă. Cel care are cele mai mari șanse la titlul mondial al piloților și-a deschis sticla de șampanie și a început să stropească în jur. L-a făcut fleasșă pe Vladimir Putin, dar gărzile de corp ale președintelui l-au dus rapid la adăpost.

https://www.youtube.com/watch?v=g8WAPbMmYik

Comentati?

Your email address will not be published.