Daimler confirmă parteneriatul cu Nissan pentru construirea unui pickup

Pickup Mercedes-Benz, în parteneriat cu Nissan
,
2.02K 0

Gata, s-a stabilit. Nissan și Daimler au bătut palma pentru a construi împreună mult-așteptatul pickup. Camioneta de dimensiuni medii de la Mercedes-Benz va împrumuta parțial structura de la Nissan NP300 și va fi, cu siguranță, un globetrotter, pentru că va ajunge pe piețele din Europa, Australia, Africa de Sud și America Latină.

Viitorul pickup va fi construit de către Nissan în uzina Renault din Cordoba, Argentina, pentru piața sud-americană. Pentru alte piețe, vehiculul va fi fabricat la Barcelona, în Spania. Producția va începe spre finalul acestui deceniu.

Pickup-ul Mercedes-Benz va avea o structură parțial asemănătoare cu cea folosită de Nissan NP300, dar partea de design și tehnlogie va fi responsabilitatea celor de la Mercedes-Benz, pentru a respecta standardele companiei germane.

Camioneta de dimensiuni medii va fi disponibilă cu o cabină dublă și va putea fi folosită atât pentru uz personal, cât și pentru uz comercial.

Navara pickup

Cat de mult va semăna pickup-ul Mercedes-Benz cu Nissan Navara?

 

“Intrarea în segmentul pickup-urilor de dimensiuni medii, care se află în continuă dezvoltare, este un pas important pe calea spre extinderea noastră la nivel global. Grație parteneriatului nostru cu o companie de seamă, Renault-Nissan Alliance, vom putea reduce drastic atât timpul, cât și costurile accesului în acest segment”, a fost prima declarație a șefului de la Daimler, Dieter Zetsche, după semnarea parteneriatului.

Și se pare că Mercedes-Benz a făcut o alegere bună. Nissan este al doilea cel mai mare producător de pickup-uri din lume și vinde aceste vehicule de mai bine de 80 de ani. Începînd cu 1933, peste 14 milioane de pickup-uri Nissan au fost folosite pentru transport de persoane și marfă.

NP300, vândut sub denumirea de NP300 Navara sau NP300 Frontier (în funcție de piață) a fost lansat în iunie 2014 și este fabricat, în prezent, în Thailanda și Mexic.

“Grație colaborării cu Daimler pentru acest proiect, vom putea împărți costurile investițiilor la uzina de la Cordoba, în timp ce ne vom facilita accesul pe piețe noi din regiunea latino-americană”, a declarant Carlos Ghosn, CEO-ul Renault-Nissan.

Colaborarea pentru acest proiect este o piatră de hotar în acest parteneriat strategic dintre Daimler și Renault-Nissan Alliance, care aniversează deja cinci ani de colaborare, chiar în această lună. Partneriatul celor trei mari producători auto a luat startul pe 10 aprilie 2010.

“După cinci ani de colaborare între Daimler și Renault-Nissan, concluzia este una pozitivă”, a declarant șeful de la Daimler.

Comentati?

Your email address will not be published.