Conceptul Mercedes-Benz SUV Coupe: Un X6 mai bun

,
1.75K 0

Mercedes le arată celor de la BMW cum să creeze un design mai armonios pentru un SUV Coupe de clasă mare. Concept SUV anticipează viitorul model bazat pe ML.

Pentru a treia oară, după Concept GLA și Concept Style Coupe în 2013 și 2012, Mercedes-Benz expune un concept important la un salon auto din China. China este a treia piață pentru Mercedes-Benz, foarte apropiată de piața americană.

În aprilie 2014, Mercedes a prezentat la Salonul Auto de la Beijing conceptul pentru viitorul SUV coupe bazat pe ML. Cu o lungime de 4,935 metri și o lățime de 2,044 metri, conceptul SUV coupe este cu 131 mm mai lung decât ML și cu 118 mm mai lat ca ML. În același timp, înălțimea de 1,739 metri este cu 57 mm mai mică decât cea a lui ML.

Conceptul combină caracteristicile unui coupe cum ar fi linia alungită a acoperișului, clanțele ascunse în portiere și geamurile laterale fără rame cu caracteristicile unui  SUV cum ar fi șoldurile late și aripile evazate.

În partea frontală, Concept Coupe SUV este caracterizat de grila sportivă cu o singură bară orizontală, faruri LED Multibeam și capota cu cele două nervuri tipice SUV-urilor Mercedes. Semnalizatoarele operează cu o bandă de LED-uri, care se aprind secvențial de la interior la exterior, indicînd schimbarea de direcție în două moduri. O soluție similară a fost introdusă în producția de serie de către Audi la facelift-ul modelului A8 și cel mai probabil, și Mercedes o va oferi.

Vopseaua Alubeam este o reminescență a faimoaselo Săgeți Argintii (Silver Arrow) din anii ’30 și ’50.

Mercedes-Benz Concept Coupé SUV

Spatele a preluat câteva elemente de design de la Coupe-ul Clasa S, care vor fi prezente la toate coupe-urile Mercedes pe viitor.

Aceste elemente de design sunt banda subțire a stopurilor cu aspect de rubin și plăcuța de înmatriculare încorporată în bara din spate. Scutul de pe față și cel de pe spate, care integrează țevile de eșapament, ne reamitesc că acesta nu este doar un coupe, ci și un SUV.

Roțile de 22 de inch, cu pneuri de 305/45 R 22 sunt spectaculoase, dar puțin probabil să fie văzute la mașina de serie. Dar geamurile fără rame sunt obligatorii pentru un coupe Mercedes.

Conceptul SUV Coupe prezentat la Salonul Auto de la Shanghai este propulsat de un motor biturbo de 3 litri, V6, cu 333 CP și 480 Nm, combinat cu o cutie automată în 9 trepte, 9G-Tronic.

Cu sistemul Active Curve, existent deja la ML și la GL și cu un tren de rulare reglabil prin modurile Comfort, Slippery, Sport, Sport+ și Individual, viitorul SUV Coupe de la Mercedes promite un nivel înalt de agilitate.

Dieselul de 3 litri, foarte popular, nu va lipsi nici el din variantele de motorizare, iar  un Plug-In Hibrid, care folosește același sistem de propulsie ca S 500 Plug-In Hibrid, este, de asemenea, pe listă.

 

Comentati?

Your email address will not be published.