Colecționari, bucurați-vă! Mercedes-ul blindat al lui Vladimir Putin este de vânzare!

,
1.77K 0

1.351.740 de dolari. Atât trebuie să plătești pentru a pune mâna pe acest Mercedes-Benz S600 Pullman Guard din 1994. Și asta pentru că nu este un Mercedes oarecare! Limuzina, aflată acum la vânzare pe un site german, a aparținut unei celebrități: nimeni altul decât președintele Rusiei, Vladimir Putin, a călătorit la bordul ei. Deci colecționari, aveți acum motive de bucurie!

La interiorul ultra luxos al limuzinei blindate, cu ampatament lung, cele patru fotolii sunt dispuse față-n față și sunt înconjurate de draperii din satin, finisaje din lemn și piele, dar și dotări pe care doar un Mercedes personalizat pentru o celebritate le putea avea în anii ’90.

Vladimir Putin Mercedes (6)

Mașina este propulsată de un motor V12 de 6.0 litri, care dezvoltă 394 CP, în comparație cu cei 523 livrați de motorul unui S600 în zilele noastre. Limuzina prezintă nivelul B6/B7 de protecție balistică.

Cu doar 25.000 km parcurși până acum, mașina se laudă cu o stare impecabilă, după ce a fost întreținută ca la carte și parcată doar în garaj. Pullman-ul a fost folosit de Putin înainte ca acesta să fie numit premier în 1999. Guvernul rus a plătit pentru mașină jumătate de milion de dolari la acea vreme, dar prețul mașinii aproape s-a triplat de-a lungul timpului.

Fan al limuzinelor premium germane, Vladimir Putin călătorește în ultima perioadă la bordul unui BMW Seria 7. Însă anul acesta, limuzina prezidențială a fost implicată într-un accident teribil: șoferul preferat al președintelui rus a fost ucis pe loc în urma unei coliziuni frontale cu un Mercedes. Președintele Putin nu se afla în mașină, acesta fiind prezent la summit-ul G20 în China.

Comentati?

Your email address will not be published.