Chantilly Arts & Elegance Richard Mille – Rendez-vous cu istoria

,
1.54K 0

Mesdames et messieurs, pregătiți-vă pentru ceea ce urmează să se întâmple săptămâna viitoare. Stilul de viață francez și istoria automobilului au un rendez-vous. Totul va avea loc la Castelul Chantilly, la 50 kilometri de Paris.

Chantilly Arts & Elegance Richard Mille se va desfășura pe 5 și 6 septembrie. Mercedes-Benz France și Mercedes-Benz Classic sunt sponsori ai evenimentului. Păstrînd ce e mai bun pentru final, prezentările Concours d’Elegance și Concours d’Etat care vor avea loc duminică, vor atrage ca un magnet, colecționari și pasionați din lumea întreagă.

“Chantilly este considerat, la ora actuală, unul dintre cele mai importante evenimente automobilistice din Europa. Este evenimentul la care toată lumea se întâlnește pentru a discuta despre design în general și despre design auto în mod special”, spune Michael Bock, șeful Mercedes-Benz Classic și al Centrului de Relații cu Clienții.

190 SL Chantilly

Automobile de colecție din lumea întreagă vor fi expuse la castel. Trei replici ale automobilului construit de Karl Benz în 1886 vor fi disponibile pentru public, pentru plimbări și fotografii. Cu mai bine de un secol în urmă, Franța era principala piață de export pentru acel vehicul.

Pe parcursul evenimentului, Mercedes-Benz Classic și Bonhams vor organiza o licitație la Chantilly. O limuzină deosebită S-Class, model 450 SEL 6.9 (seria 116), din 1977, va fi scoasă la licitație. Mașina are o poveste pe cinste. I-a aparținut cântărețului și compozitorului francez Claude “CloClo” François, care a supraviețuit unei tentative de asasinat în acea limuzină. Și el a fost cel care a cerut montarea unui telefon în mașină – o dotare extreme de scumpă și d rară la acea vreme în care mașinile în care până și radioul era dotare opțională.

S-Class 116 Series Chantilly

Dumininică, prezentarea Concours d’Elegance va aduce în prim plan legătura strânsă care există între vehiculele ultra modern și creațiile “haute couture”. Mercedes-Benz și Hugo Boss France își vor uni forțele pentru a prezenta o versiune Mercedes-Benz S-Class Coupé (C 217) cu strălucitoare cristale Swarovski montate în faruri – o dotare care este într-adevăr disponibilă pentru vehiculul de serie.

S-Class Coupe diamonds Chantilly

În după-amiaza aceleiași zile, Concours d’Etat, care include nu mai puțin de 10 categorii, include o categorie întreagă pentru vehiculele Mercedes-Benz supraalimentate din perioada antebelică. Printre vehiculele așteptate să participe este un model SS din 1929, încă în formă originală, în care Rudolf Caracciola a câștigat Tourist Trophy în Irlanda de Nord în același an.

Evenimentul Chantilly Arts & Elegance Richard Mille a avut loc pentru prima oară anul trecut și aproximativ 10 000 de viziatori și peste 100 de automobile i-au trecut porțile. Organizatorii estimează că anul acesta, cifrele acestea se vor dubla.

Comentati?

Your email address will not be published.