Cel mai scump roadtrip din lume: în Alpii Austriei cu Mercedes-Benz SLR

,
1.81K 0

Vârfurile acoperite de zăpadă chiar și în miezul verii taie respirația. Dar dacă în acest decor, plasăm și câteva super mașini, privitorii pasionați de motoare vor ajunge să hiperventileze. Și nu vorbim despre orice mașini. Poate că Mercedes-Benz SLR Club vă face deja imaginația să zboare.

Cel mai exclusivist club auto din lume a făcut o reuniune de… mașini. Câteva Mercedes-uri SLR, cărora li s-au alăturat câțiva oaspeți cu ADN AMG, au făcut turul Alipilor austrieci în cadrul evenimentului “Feel the Difference 2015”. Cu vârfuri înalte până la cer și încă îmbrăcate în zăpadă, cu lacuri montane reci ca gheața și palate vechi de secole, zona Salzkammergut, o fostă stațiune imperială în era Habsburrgilor, a fost locația perfectă pentru excursia nebună cu panorame fantastice.

Mercedes-Benz SLR (4)

Câteva modele SLR, inclusiv versiunile 722 Coupe și 722 S Roadster, s-au aliat cu o armada de AMG-uri cu înfățișare fioroasă, alcătuită din super luptători printre care Mercedes-Benz G63 AMGs, un Mercedes-AMG GT roșu strălucitor, un S65 AMG Coupe și C-Class Estate, în ceea ce ar putea fi cel mai scump roadtrip din toate timpurile.

Mercedes-Benz SLR (12)

Șoferii de elită și-au făcut drum către micuțul oraș medieval Kitzbuhel, care nu este sfârșitul, ci chiar începutul aventurii alpine. Și nu vorbim despre una dintre acele curse nebunești pe serpentine, cu pedala la podea, ci o călătorie care este mai importantă decât destinația însăși.

SLR-urile parcă plutesc de-a lungul unuia dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Șoseaua Alpină, care urcă spre vârful celui mai înalt munte al Austriei, vârful Grossglockner, care atinge 3 798 de metri. Șoseaua de 48 de kilometri include 36 de curbe și ajunge la o altitudine maximă de 2 504 metri.

După trei zile la volan, fericiții șoferi ai supermașinilor și-au împachetat caii putere și au plecat acasă, ducînd în portbagaj o amintire de neuitat.

Comentati?

Your email address will not be published.