Bună dimineața, soare! Acesta este noul Mercedes-Benz E-Class Cabrio

,
1.75K 0

Bună dimineața, soare! Acesta este noul Mercedes-Benz E-Class Cabrio, cel de-al cincilea membru al familiei E-Class, venit pe lume la timp pentru vară și pentru debutul său programat pentru Salonul Auto de la Geneva. Cu decapotabila cu patru locuri, familia E-Class este acum completă. Modelul este o combinație de design puristic, de confort asigurat pe parcursul călătoriilor lungi și tehnologie de ultimă oră, cu care sunt echipate deja celelalte modele din gamă.

Cu acoperișul ridicat, Mercedes-Benz E-Class Cabrio prezintă o siluetă similară versiunii Coupe, arătând același contur senzual și dinamic. Adevărata personalitate a decapotabilei strălucește însă, atunci când acoperișul este coborât. Partea frontală impresionantă, cu o grilă de tip diamant cu o poziție joasă, în care este montată steaua în trei colțuri, nervurile de pe capotă, umerii alungiți și stopurile LED extrem de înguste subliniază caracterul dinamic al mașinii cu patru locuri. Stopurile pun în scenă un adevărat spectacol luminos atunci când șoferul se apropie sau de îndepărtează de mașină.

Suspensia modelului cabrio a fost coborâtă cu 15 milimetri față de cea a limuzinei. Încălțat standard cu jante de 17 inchi, noul E decapotabil respiră forță și mișcare prin toți porii.

Jos acoperișul!

Acoperișul din pânză este disponibil în maro închis, albastru închis, roșu închis și negru și este complet automat, putând fi coborât sau ridicat în 20 de secunde, la viteze de până la 50 km/h. Derivat din cel al lui S-Class Cabrio, acoperișul textil prezintă o structură din trei straturi diferite și o izolație fonică sofisticată pentru a asigura un zgomot cât mai redus, dar și un control deplin al temperaturii de la interior indiferent de anotimp. Odată coborât, acoperișul intră în spațiul său dedicat din portbagaj, lăsând 310 litri (385 când acoperișul este ridicat) pentru bagaje.

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet (28)

Un interior sofisticat

Cu proporții generoase, futurist la fel ca la ceilalți membri ai familiei E-Class, interiorul noului Cabrio vine cu materiale și finisaje de clasă.

Configurația opțională deja familiară, cu două ecrane de 12,3 inchi, care se unesc sub un capac de sticlă comun, asigură o imagine SF a bordului. Ca și la limuzină, șoferul poate personaliza instrumentele virtuale prin selectarea uneia dintre opțiunile “Classic”, “Sport” și “Progressive”. Modelul entry-level vine, în schimb, cu două ceasuri și un display color de 8.4 inchi în consola centrală.

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet (12)

Pentru a amplifica senzația de sportivitate, prizele de aer sunt inspirate de înfățișarea turbinelor de motor și prezintă finisaje Silevrshadow. Sistemul multimedia oate fi operat prin comenzile tactile de pe volan prin simple glisări cu degetul, prin intermediul touchpad-ului care recunoaște scrisul de mână și prin Controller-ul din consola centrală, dar și prin comenzi vocale (LINGUATRONIC).

Scaunele somptuoase vin cu suport lateral excelent, cu tetiere integrate, sistemele opționale de încălzire la nivelul gâtului AIRSCARF și de anulare a curentului la rulare AIRCAP, pentru ca ocupanții să poată sfida vremea capricioasă.

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet (47)

Interiorul cu iluminare ambientală în 64 de culori poate fi personalizată cu cinci nuanțe de piele și nouă opțiuni diferite de finisaje.

Cu cât mai mare, cu atât mai bine

Noul E-Class a crescut ca fiul cel mic al împăratului. Cu o lungime de 4826 mm, o lățime de 1860 mm și o înălțime de 1428 mm, noul automobile este de departe mai mare ca modelul precedent. Vine cu un ecartament mai mare (67 mm în plus în față și 68 mm în plus în spate), din care are de câștigat dinamica la rulare. Amprenta la sol semnificativ mai mare le asigură pasagerilor un spațiu mai mare.

Trenul de rulare

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet este lansat cu o arie de motoare pe benzină și motorină, cuplate cu transmisia integrală 4MATIC și este dotat standard cu transmisia automată cu 9 trepte 9G-Tronic. Mai multe opțiuni de motorizare vor fi adăugate gamei.

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet (43)Suspensia confortabilă DIRECT CONTROL, coborâtă cu 15 milimetri în comparație cu aceea de la limuzină, este standard, iar suspensia DYNAMIC BODY CONTROL este disponibilă opțional. Șoferul poate schimba caracterul amortizoarelor prin intermediul sistemului DYNAMIC SELECT, trecând de la “Comfort” la “Sport” și “Sport+”.

Cabriolet-ul poate fi echipat opțional și cu suspensie multi-camerală AIR BODY CONTROL, care acționează automat și individual pentru fiecare dintre roți pentru ca automobilul să se adapteze mai bine situațiilor de rulare și condițiilor drumului, în cazul unor manevre evazive sau suprafețe deteriorate. “Comfort”, “ECO”, “Sport”, “Sport+” și “Individual” sunt opțiunile pentru modificarea comportamentului suspensiei.

Siguranță de top

E-ul decapotabil calcă pe urmele limuzinei și în ceea ce privește siguranța, venind cu sisteme dezvoltate de brand ca PRE-SAFE, tensionarea reversibilă a centurilor, și PRE-SOUND, sistemul de protecție a timpanului în eventualitatea unui accident.

Active Brake Assist îl avertizează pe șofer în cazul unei coliziuni iminente. Active Distance Assist DISTRONIC, care include Active Steering Assist, ajută mașina să mențină distanța corectă față de vehiculele din față și să le urmeze automat la o viteză de până la 210 km/h.

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet (46)

E-Class Cabrio este echipat și cu MAGIC VISION CONTROL, ștergătoarele ultra-eficiente, care integrează conducte de apă în ambele fețe ale lamelelor pentru o distribuție mai bună a lichidului de spălare. Atunci când acoperișul este coborât, cantitatea de apă este redusă atuomat pentru a evita pătrunderea apei în habitaclu.

Model aniversar pentru a sărbători un sfert de secol

În 1992, Mercedes-Benz trimitea pe lume cea de-a patra versiune de caroserie din clasa medie, sub forma modelului 300 CE-24 Cabriolet, care a devenit ulterior unul dintre preferatele colecționarilor.

Mercedes-Benz E-Class Cabriolet (38)

La 25 de ani distanță, Mercedes-Benz pune noul Cabrio pe piedestalul cuvenit, lansând o ediție aniversară, “25th Anniversary”, special pentru colecționari și pentru iubitorii de automobile unice. Modelul vine cu o gamă largă de specialități tipice companiei, cum ar fi jante din aliaj de 20 de inchi cu 5 spițe duble, cu pachetul Cabriolet Comfort, cu finisaje din ulm nelăcuit, pachetul AIR BALANCE cu parfumul exclusiv DAYBREAK MOOD, praguri illuminate, covorașe din velur, care amintesc că este o ediție specială, lumină ambientală și sistemul MAGIC VISION CONTROL.

Interiorul este îmbrăcat în materiale cu o nouă combinație, macchiato beige/tizian red. Noua vopsea rubellite red metallic și argintiu iridiu, ambele în combinații cu acoperișul textil roșu închis se regăsesc pe lista de opțiuni. Mașina prezintă logo-ul “25th Anniversary” pe aripile față și pe consola centrală.

 

 

 

 

 

 

Comentati?

Your email address will not be published.