BREAKING NEWS: Mercedes GP intră în Formula E în 2018

,
1.02K 0

Mercedes se pregătește să intre în Formula E în 2018, după ce a semnat o înțelegere pentru a participa în cel de-al 5-lea sezon al competiției, care începe în doi ani.

În așteptarea aprobării de către FIA, înțelegerea dintre Mercedes Grand Prix Ltd (MGP) și Formula E Operations Ltd le dă celor de la Mercedes opțiunea de a ocupa unul dintre cele două locuri care vor fi vacante în 2018.

Sezonul cinci nu va fi numai primul cu Mercedes pe grila de start, ci și primul când competiția mașinilor electrice va trece de la formatul actual cu două mașini la dispozția fiecărui pilot la una singură – aceasta urmând să fie utilizată pe parcursul unei întregi curse.

“Am urmărit progresul făcut de Formula E cu mare interes. La ora actuală, luăm în considerare toate opțiunile disponibile în viitorul sporturilor cu motor și suntem mulțumimi de o înțelegere care ne asigură șansa de a intra în această competiție începând cu sezonul 5. Propulsia electrică va juca un rol important în viitorul industriei auto. Motorsportul a fost mereu o platformă de cercetare și dezvoltare a tehnologiei din industrie și acest lucru va face Formula E relevantă pe viitor”, a declarat Toto Wolff, Head of Mercedes-Benz Motorsport, Executive Director si Shareholder of Mercedes-AMG PETRONAS.

Toate cele 10 echipe din Formula E vor continua și după sezonul 5, în formatul actual sau unindu-și forțele cu alți producători de echipamente originale.

Odată cu anunțul făcut de Mercedes în privința debutului companiei în Formula E lansat direct de la sediul echipei de Formula 1 de la Brackley, este firesc să speculăm că noua echipă electrică va avea acces la tehnologia și la centrele folosite pentru team-ul de Formula 1.

Comentati?

Your email address will not be published.