BMW M2 – primele fotografii cu mașina reală

BMW M2
,
1.83K 0

Se pare că, începînd cu toamna anului 2015, Mercedes CLA 45 AMG va avea un rival puternic în noul BMW M2.

Acestea sunt cele mai recente fotografii ale adevăratului BMW M2. Versiunea mai sportivă a BMW-ului Seria 2 a fost surprinsă într-un peisaj de iarnă și, de această dată, multe detalii se pot observa foarte clar.

În comparație cu prototipul surprins în timp ce dădea ture pe pista de la Nurburgring vara trecută, multe lucruri s-au schimbat. Au dispărut aripile largi care păreau prinse cu șuruburi, la fel și improvizațiile văzute prima dată. De fapt, acesta este un model de serie, cu aripi mai late și jante late pe măsură. Dincolo de acele jante late, pe capacul portbagajului a apărut un mic eleron pentru a crește apăsarea pe puntea spate.

În față bara parașoc prezintă prize laterale de aer lărgite, în timp ce pe spate, țevile de eșapament pătrățoase dau indicii referitoare la o versiune modernizată a motorului N55, folosit la toate mașinile comercializate în prezent de BMW cu indicativul alfanumeric ‘35i’ pe portbagaj. În orice caz, în această formulă, motorul va dezvolta aproximativ 370 CP și un cuplu în jur de 500 Nm.

BMW-M2-004

Conform sursei noastre din cadrul BMW, M2 va fi disponibil și cu transmisie automată, și manuală, cel mai probabil în 6, respectiv 8 trepte. Pentru puntea spate, un diferențial autoblocant va fi inclus.

Așadar, aceste condiții ar trebui să facă modelul M2 puțin mai rapid ca M235i Coupe, care se află acum la vânzare. Din moment ce acel vehicul poate ajunge la 100 km/h în 4,6 secunde (cu xDrive), M2 ar trebui să se încadreze în mai puțin de 4,5 secunde, cel mai probabil se va opri la pragul de 4.4 secunde.

Producția este programată să înceapă în luna noiembrie a acestui an, așa că ne așteptăm ca M2 să-și facă prima apariție sub formă de concept la Geneva, urmînd ca modelul de serie să fie dezvelit la Frankfurt, în septembrie.

BMW M2 va concura cu Audi RS 2 Sportback (367 CP) și Mercedes CLA 45 AMG (360 CP) într-o bătălie foartre bură a hothatch-urilor compacte.

Foto: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.