Betoniera Mercedes din 1924 – Un camion beton!

,
2.74K 0

Atunci când pasionații de mașini colecționează obiectele pasiunii lor, nu își pun niciodată întrebări de genul: “Și acum, ce fac cu acest obiect?” Vor să le aibă doar de dragul de a le avea. Fără niciun motiv. Tot fără niciun motiv, un bărbat dintr-un sat german și-a cumpărat o betonieră Mercedes-Benz din 1924.

Când îi privești figura cu “nasul” scurt, poți doar să-l adori sau să-l detești. Nu există cale de mijloc în ecuația care implică un camion Mercedes-Benz bătrân de aproape un secol.

betoniera Mercedes

Camionul veteran îi aparține acum lui Uwe Harms, care locuiește în satul Jübek din landul Nordic Schleswig-Holstein, nu a mai muncit de mai bine de cinci decenii, adică mult înainte de proprietarul actual să vină pe lume. Așa se explică look-ul său curat și strălucitor al betonierei. Nici măcar nu are riduri în vopsea, care să-i arate vârsta. În vârstă de 46 de ani, Uwe Harms spune că păstrează camionul doar ca să-l ia la plimbare din când în când: “Trebuia neapărat să am o betonieră. Mereu am avut o legătură strânsă cu astfel de vehicule”, povestește el.

betoniera Mercedes

Nu este tocmai supercarul la care visăm de obicei, nu-i așa? Dar Uwe Harms are un trecut care explică această pasiune pentru camioane: bunicii săi dețineau o companie de transport, care livra materie primă unei fabrici de ciment și transporta produse finite. Tânărul Harms petrecea fiecare clipă liberă călătorind în camioanele bunicului. Și avea multe ocazii să o facă. La fabrica de ciment, era o flotă mare de betoniere cu trei punți. Așa că acest camion Mercedes-Benz de 91 de ani nu face decât să-i hrănească pasiunea din adolescență.

Dacă acest camion Mercedes din 1924 este simpatic sau înfricoșător, nu putem decide. Vă lăsăm pe dumneavoastră să decideți. Avem încredere.

Sursă foto: Roadstars.

Comentati?

Your email address will not be published.