Aventura Mercedes-Benz – Față-n față cu balenele

Mercedes-Benz C-Class
,
1.65K 0

Un vechi, dar indestructibil Mercedes-Benz C-Class îl duce pe fostul campion la scufundări și biolog marin Lucas Handley către apele albastre ale insulei Tofua’a din sudul Pacificului. Lucas își pune la încercare abilitățile de a comunica fără cuvinte cu balenele cu cocoașă, care au o greutate de 36 de tone și o lungime de nu mai puțin e 16 metri. Haideți să vedem cum timpul se oprește în loc în regatul de apă!

Balena uriașă a făcut o rotație și s-a oprit în loc să se holbeze la minunea umană care a îndrăznit să pătrundă în imperiul său albastru de apă. Chiar dacă rezervorul este plin de oxigen este plin, scafandrul Lucas Handley a uitat să mai inspire și să mai expire. Timpul se oprește în loc, dar habar n-are cât durează. Lucas explică interesul arătat de baleen față de oameni.

Aventura Mercedes-Benz

“Este fascinant să interacționezi cu ele, pentru că nu sunt motivate de a căuta hrană, ca alte animale. Curiozitatea lor este la fel de reală ca a noastră. Când te privesc, simți că într-adevăr reacționează cu tine.”

Sunt pe cât de mari, pe atât de blânde, dar și foarte imprevizibile. O lovitură din coadă sau o întoarcere bruscă pot însemna sfârșitul pentru scafandru. Avînd Oceanul Pacific ca teren de joacă, balenele acrobate fac ture în jurul lui Handley.

Aventura Mercedes-Benz

O specie în pericol în anii ’60, numărul acestor rezidenți magnigici colosali ai oceanului s-a refăcut. Vava’u, din Regatul Tonga, cam la 5 ore de zbor de Sydney, Australia, este locul unde expertul urmărește stilul lor veritabil de viață în mediul lor natural.

Aventura Mercedes-Benz

Odată ajuns în “insula comorilor”, Lucas Handley s-a urcat într-un Mercedes-Benz C 230 și a condus către locul în care urma să-i înceapă aventura: misiunea de a arăta oamenilor că nu există bariere de comunicare. Nici măcar când vine vorba de specii diferite.

“Limbajul trupului este universal. Un semn, un zâmbet, un sărut. Și acesta nu se limitează doar la oameni.”

Aventura Mercedes-Benz

Locuitorii din Tonga îi zâmbesc și îi fac cu mâna ca și cum îl cunosc dintotdeauna, în timp ce se află la volanul Mercedes-ului. Odată ce coboară, copiii se năpusesc asupra lui și îi transformă echipamentul de scufundări în jucării.

Iar pentru a filma momentul în care își îndeplinește misiunea de a filma interacțiunea sa cu balenele cu cocoașă, Lucas Handley.

Aventura Mercedes-Benz

To accomplish his mission of capturing on film his interaction with the Humpback whales, Lucas Handley and the award winning cinematographer Jon Shaw dive into the brave endeavor. You can watch everything they saw in the underwater kingdom.

Sursă: Mercedes-Benz

Comentati?

Your email address will not be published.