Așa arată campionul! Nico Rosberg a câștigat titlul în Formula 1!

,
1.13K 0

Nu putea rata șansa pe care o aștepta de când a intrat în Formula 1! Nico Rosberg a devenit campion mondial după ce a terminat al doilea ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi, la 34 de ani după ce tatăl său, Keke Rosberg, a câștigat titlul. Rosberg nici nu era născut atunci. Lewis Hamilton a câștigat cursa, iar pet rei a încheiat Sebastian Vettel de la Ferrari.

A fost unul dintre puținele starturi lipsite de incidente din acest sezon, cei doi piloți Mercedes păstrându-și prima și a doua poziție, iar Raikkonen trecând de Ricciardo și urcând pe locul 2. Dar Max Verstappen s-a rotit pe circuit după un contact ușor cu Hulkenberg în primul viraj și a ajuns pe poziția a 16-a, forțându-i pe cei de la Red Bull să recurgă la o strategie cu o singură oprire. După primele opriri la boxe, tânărul olandez urcase deja pe 2, în spatele lui Hamilton și în fața lui Rosberg. Neamțul era campion mondial chiar și din acea poziției, dar a zburat pe lângă Verstappen după un duel strâns, dar corect.

Nico Rosberg world champion (4)

În turul cu numărul 37, Ferrari a încălțat monopostul lui Sebastian Vettel cu anvelope super soft și l-a transformat pe neamț în pericolul public numărul 1 la Abu Dhabi. Vettel a trecut ușor de colegul Raikkonen, dar și de cei doi piloți de la Red Bull, Ricciardo și Verstappen.

Cu trei tururi înainte de final, Lewis Hamilton a încetinit. O strategie inteligentă din partea britanicului, care a plănuit să-l încetinească și pe Rosberg, pentru a-i lăsa pe piloții din spate, Vettel și Verstappen, să-l ajungă. În frunte, patru piloți erau înghesuiți în nici trei secunde, iar Nico Rosberg era făcut sandwich de Lewis și Vettel.

Nico Rosberg world champion (1)

De la boxe, directorul executiv tehnic Paddy Lowe i-a cerut britanicului să meargă mai repede: “Lewis, sunt Paddy. Trebuie să accelerezi. Este un ordin! ”

“Acum pierd titlul mondial… Nu-mi pasă dacă o să câștig sau o să pierd”, a fost replica pilotului. Rosberg a reușit să reziste presiunii și a devenit campion mondial.

Nico Rosberg a făcut derapaje controlate pe circuit, și-a sărutat monopostul cu care a devenit campion și a sărit gardul pentru a-și îmbrățișa mecanicii și inginerii.

Nico Rosberg a plâns pe podium. A fost un an perfect pentru pilotul în vârstă de 31 de ani. A devenit tată și a luat un titlu mondial. “Dedic acest succes soției și fiicei mele. Este ireal “, abia a reușit să spună după premiere.

Succesul lui Rosberg este visul Mercedes-AMG devenit realitate: un campion mondial german la bordul unui monopost german. Este momentul la care Mercedes visează de când a semnat contractul cu Nico.

 

Comentati?

Your email address will not be published.