Alianța 5G – Mercedes semnează un acord cu BMW, Audi și giganții din telecomunicații pentru a accelera apariția mașinilor autonome

,
1.26K 0

Mercedes-Benz, BMW și Audi tocmai au semnat parteneriatul secolului cu giganții din telecomunicații Ericsson, Huawei, Nokia, Intel și Qualcomm, pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii necesare pentru mașinile autonome.

Cei trei mari producători auto din Germania fac de astăzi front comun cu cele cinci companii de telecomunicații pentru a lupta împotriva celor care au apărut peste noapte în industria auto. Atât Uber, cât și Google, lucrează la mobilitatea autonomă.

Noua alianță, care poartă denumirea de ‘5G Automotive Association’, va “dezvolta, va testa și va promova soluții de comunicații, va sprijini standardizarea și va accelera disponibilitatea comercială și pătrunderea pe piața globală”, susțin fondatorii parteneriatului într-o declarație data astăzi publicității. Noul serviciu 5G ar trebui să fie de 10 ori mai rapid ca actuala tehnologie 4G.

Strategia pusă la cale de membrii alianței integrează, la ora actuală, principalele rute de transport de pe teritoriul Germaniei, dar și 20 dintre cele mai mari orașe germane. Tehnologia 5G se află în dezvoltare, dar cel mai probabil nu va intra pe piață mai devreme de 2020.

Anul trecut, Mercedes, BMW și Audi și-au unit forțele pentru a cumpăra împreună hărțile digitale Here, de la Nokia, contra sumei de 2,8 milioane de euro. Începând cu săptămâna aceasta, prin intermediul acestui serviciu, șoferii vor putea să afle în avans starea drumului, primind informațiile furnizate de alte vehicule aflate în trafic.

Comentati?

Your email address will not be published.