Aïcha des Gazelles 2016 – primul raliu off-road rezervat exclusiv femeilor

,
1.32K 0

Sunt frumoase. Sunt curajoase. Și sunt foarte puternice. Nu vorbim aici doar despre mașini, ci și despre femeile care le conduc. Fetele au ieșit din casă pentru a da o tură prin… Maroc. Raliul Aïcha des Gazelles 2016 a început, iar ele nu aveau de gând să-l rateze.

Raliul Aïcha des Gazelles 2016 este singurul eveniment off-road rezervat exclusiv femeilor. 160 de echipe petrec 10 zile în deșertul Sahara. Patru dintre acestea sunt echipe delegate de divizia Mercedes-Benz Vans, aflate la bordul unor modele Sprinter 4×4 sau a unor modele Vito 4×4.

Iată cele opt gazele care conduc Mercedes-urile în deșertul marocan:

  • Bianca Manz și Alexandra Jansen. Ingineri la Daimler AG. Pentru prima oară la linia de sosire, la bordul unui Mercedes-Benz Sprinter 316 BlueTEC 4×4, cu o putere de 163 CP (120 kW).
  • Viola Hermann și Vanessa Wagner. Bijutier și maistru instalator/instalator de instalații de încălzire. Pentru a doua oară la startul competiției, de această dată la bordul unui Mercedes-Benz Vito 119 BlueTEC 4×4 cu o putere de 190 CP (140 kW).
  • Madeleine Oster și Catrin Peest. Maistru dulgher și maistru tâmplar. Aflate pentru prima oară la raliul deșertului, cu un Sprinter 316 BlueTEC 4×4
  • Eva Holzhäuser și Nicole Marquardt. Doctor și specialist în vânzări. Pentru prima oară în competiție cu un Vito 119 BlueTEC 4×4.

Și nu este doar distracție în Maroc, pentru că fetele nu au ajuns acolo doar pentru că sunt frumoase. S-au calificat după un process de selecție dur, în care forma fizică, abilitățile la volan, cunoștințele de limba franceză și cunoștințele tehnice au fost factori decisivi.

Aïcha des Gazelles 2016

Concurentele vor folosi tot ce au mai bun pentru a traversa deșertul: 2500 de kilometri suprafețe cu pietriș, albii de râuri secate și dune de nisip în deșertul Sahara. Trenul de rulare, motorul și partea electronică ale vehiculelor au suferit mici modificări pentru o siguranță îmbunătățită și au fost încălțate cu anvelope speciale.

Cursa cu 6 etape că a luat startul în Erfoud din estul Marocului. Echipele se îndreaptă la această oră către vest, pentru a parcurge coasta Atlanticului. Itinerariul le va purta apoi spre linia de sosire, Essaouuira. Echipele pot folosi doar o hartă și o busolă pentru a se orienta.

Comentati?

Your email address will not be published.