Acesta este E-Class Estate 2016. T-Modell dezvăluit în primele fotografii spion

,
1.37K 0

Noul E-Class Estate 2016 a fost spionată în premieră. Viitorul T-Modell poartă un camuflaj surprinzător de superficial, ceea ce ar putea da de înțeles că își va face debutul odată cu sora sa limuzină.

Prototipul alb dezvăluie o siluetă care imită cu succes modelul C-Class T-Modell, singurul aspect care diferențiază Clasa E de fratele său fiind proporțiile alungite, ușor mai sportive. Observăm și acoperișul panoramic mare, care se extinde pe cât de mult posibil, până deasupra banchetei din spate.

Noul E-Class ar trebui să moștenească platforma modulară MRA de la C-Class W205, cu ampatamentul extins pentru un spațiu interior superior. Gama de motorizare va fi cu totul nouă pentru E-Class, imitînd, de asemenea, colecția de motoare noi pe benzină și motorină de la C-Class. Călcînd pe urmele celor de la BMW, noile unități vor fi dezvoltate pe principiul modular, ca unități cu trei, patru și șase cilindri, construite din mai mulți cilindri idetici de 0,5 litri. Mașina ar trebui să folosească și transmisia automata cu nouă trepte.

Motorul de bază cu 4 cilindri va fi preluat direct de la fratele mai mic, în timp ce o nouă generație de motoare diesel (OM654) va înlocui actuala gamă OM 651. Se pare că Mercedes se va întoarce la originile sale L6, dezvoltînd un nou motor twin-turbo cu 6 cilindri în linie (M256). Acesta ar trebui să înlocuiască actualele unități V6 și să dezvolte 430 PS. În vârful gamei se va poziționa motorul AMG V8 biturbo de 4,0 litri, într-o versiune ușor modificată și dezvoltînd 421 PS, înlocuind practic motorul de 4,7 litri și 408 PS care propulsează modelele E500/E550. Și modelul AMG 63 va primi același motor cu origini AMG GT (fără soluția ungerii sub presiune cu carter uscat), dar în versiunea de top cu 510 PS.

Debutul comercial este programat pentru începutul anului 2016, ceea ce înseamnă că premiera oficială va avea loc la salonul auto de la Detroit sau de la Geneva de anul viitor.

Comentati?

Your email address will not be published.