Acasă la Dracula – Camioanele RoadStars au venit în România

,
1.76K 0

Bine ați venit acasă la Dracula. Sunteți în siguranță aici. Cel puțin atât timp cât stați departe de bestiile legendare cu colți ascuțiți. Noi, românii, le-am văzut doar în filmele de la Hollywood. La fel și cei de la compania RoadStars, care au găsit în România, o nouă piață pentru camioanele Mercedes-Benz.

Folosindu-se din plin de poveștile cu vampiri, România se laudă cu ale sale castele vechi de secole și cu o natură impresionantă, dar și cu ospitalitatea localnicilor. Întinzîndu-se peste Carpați până în Delta Dunării și până la Marea Neagră, România – spun cei din echipa RoadStars – își păstrează farmecul învăluit de mister, alterat doar de deceniile de comunism.

Echipa RoadStars s-a îndrăgostit iremediabil de zonele sălbatice din țara noastră. Un procent 27% in suprafața totală de 238.391 km2 este acoperit de păduri. Și sperăm ca procentul să crească. Sau măcar să rămână.

Echipa RoadStars s-a îndrăgostit iremediabil de zonele sălbatice din țara noastră. Un procent 27% in suprafața totală de 238.391 km2 este acoperit de păduri. Și sperăm ca procentul să crească. Sau măcar să rămână.

Cu 113.473 de kilometri de drumuri asfaltate, dintre care 695 de kilometri de autostradă, România le-a dat senzația străinilor că oferă un potential extraordinar pentru transporturi terestre. Autostrăzile sunt – spun ei – bine întreținute și la standarde europene. Nu știm dacă o spun din politețe, dar, spunem noi, autostrăzile lăudate de ei au fost asfaltate, bombardate, reasfaltate și din nou pline de cratere ca după război, la prima zăpadă. În schimb, în zonele rurale, drumurile sunt proaste și tare înguste. Pe aceste drumuri, camioanele Mercedes-Benz au dat nas în nas cu o grămadă de căruțe trase de cai și, de multe ori, au fost nevoite să aștepte în urma lor până au prins un moment bun și o zonă sigură pentru a depăși.

Roadstars in Romania (2)

Străinii au vrut să aibă toate actele în regulă pe teritoriul României. Au plătit rovinieta corespunzătoare categoriei vehiculelor, pentru că neplata acesteia le-ar fi adus amenzi între 80 și 120 de euro pentru fiecare dintre camioane.

Zilele petrecute în România, acasă la Dracula, s-au transformat într-o experiență de neuitat pentru participanți. Aceștia au condus din pitorescul Maramureș către Timișoara, primul oraș european care a beneficiat de iluminare stradală electrică. Nu ar fi putut rata ceea ce Top Gear a numit, fără rețineri, cel mai frumos drum din lume, Transfăgărășanul.

Roadstars in Romania (7)

Prin Carpați, s-au îndreptat apoi spre Castelul Bran, dar și spre Peleșul de la Sinaia. Au încheiat ruta în capitala țării noastre cu 19 milioane de locuitori.

Aflați mai multe despre aventura echipei RoadStars in România, vă invităm pe site-ul lor oficial.

Comentati?

Your email address will not be published.