Daimler Trucks prezintă camionul viitorului

Camionul viitorului 2025
,
3.07K 0

Conform oficialilor Mercedes-Benz, în 10 ani vom vedea camioane care se conduc singure pe străzi. În acest fel, spun ei, eficienţa transportului mărfurilor va spori, traficul va fi mult mai sigur pentru pietoni, iar emisiile de dioxid de carbon în atmosferă vor scădea considerabil.

Tehnologia autonomă a fost deja testată în condiţii şi la viteze reale, mai exact pe o porţiune a autostrăzii A14 din Germania. Este important de menţionat că Future Truck 2025 este doar prototipul care se vrea a fi baza pentru un camion al viitorului, acest proiect fiind doar o parte a iniţiativei Mercedes-Benz – „Shaping future transportation”.

În ceea ce priveşte exteriorul, partea frontală unitară atrage cel mai mult atenţia, iar designul acesteia este construit în jurul logo-ului Mercedes-Benz, mai exact steaua în trei colţuri. Elementul principal care iniţial te surprinde este lipsa farurilor. Are un design unitar, care la prima vedere pare simplu, dar are o prezenţă impunătoare. Atunci când auzi sunetul motorului, camionul revine la viaţă. LED-urile luminează drumul şi partea frontală, iar în momentul în care camionul este autonom, luminile se schimbă din alb în albastru.

Mercedes-Benz Future Truck 2025

Liniile fluide de la exterior se continuă şi în interiorul cabinei şoferului. În interiorul tehnologizat întâlnim o atmosferă calmă, un loc organizat, practic un birou pe roţi. Şoferul se va simţi ca acasă când camionul se va afla în mişcare, iar în ciuda eficienţei şi performanţelor tehnologice, camionul viitorului pare chiar să recunoască emoţii.

Cei patru senzorii ai sistemului şi camera stereo scanează zona, topografia terenului, condiţiile meteo şi oferă o imagine completă, iar toate obiectele în mişcare sunt înregistrate. Noua tehnologie Mercedes-Benz contribuie şi la reducerea accidentelor în trafic, la scăderea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă şi la eficientizarea livrărilor. Deşi camionul se poate conduce singur la viteze de până la 89 km/h, încă nu este capabil să schimbe benzile în modul autonom, însă inginerii Mercedes-Benz caută să dezvolte o astfel de tehnologie.

Accidentele cauzate de factorul uman vor face parte din trecut

Printre avantajele condusului autonom enumerăm folosirea mult mai bună a infrasctructurii datorită flexibilităţii sistemelor de trafic, evitarea accidentelor pentru că implicarea factorului uman este redusă, iar transportul mărfurilor se va eficientiza. Aceasta este ca o soluţie la o serie de probleme cu care ne confruntăm în momentul de faţă, o soluţie care nu mai este doar o viziunea despre viitor, ci o realitate în sine.

Comentati?

Your email address will not be published.