2015: Anul SUV-urilor pentru Mercedes-Benz

,
1.38K 0

Mercedes-Benz va lansa în 2015 și în 2016 nu mai puțin de șase SUV-uri noi: noul GLC (succesorul GLK), GLE Coupe și GLE (succesorul modelului ML, fiind mult mai mult decât un simplu facelift), GLS (urmașul lui GL) toate pentru anul 2015, iar GLC Coupe și noul G-Class anul viitor, în 2016.

2015 este anul SUV-urilor pentru Mercedes-Benz. Patru modele noi vor fi lansate în următoarele luni:

– GLE Coupe în iulie

– GLE în august (inclusiv GLE Plug-In Hybrid)

– GLC în septembrie

– GLC Plug-In Hybrid în noiembrie.

În 2016 se va lansa GLC Coupe, prima schiță oficială confirmând noul model, și noul G-Class.

Noul GLE a fost prezentat la New York, el fiind mult mai mult decât un simplu facelift și o schimbare de denumire. Cu atâtea modificări, putem considera că succesorul modelului ML este un model nou.

– trenul de rulare adaptiv Dynamic Select cu modurile Comfort, Slippery, Sport, Off-road și Individual va oferi un compromis mai bun atât pe drumurile asfaltate, cât și în off-road.

– Noul sistem multimedia Comand Online dispune de un display „plutitor” de 8 inci și un touchpad.

– Noi versiuni în gama de modele: tracțiune spate pentru GLE 250d, GLE 400 4Matic cu noul V6 bi-turbo de 3 litri și noul GLE 500 e 4Matic cu propulsie Plug-In Hybrid de tipul celei utilizate la S 500 e.

mercedes-gle-5

Aici puteți citi mai multe despre Mercedes-Benz GLE. De asemenea, avem și prima comparație între GLE și rivalii săi. Aici puteți citi despre Mercedes GLE vs Porsche Cayenne, BMW X5 și Range Rover Sport.

Noul GLE Coupe a fost prezentat în ianuarie la Salonul Auto de la Detroit, iar modelul va debuta în iulie.

GLE Coupe împarte noua arhitectură cu GLE, inclusiv trenul de rulare adaptiv, noul sistem multimedia Comand Online, dar și noul motor V6 bi-turbo de 3 litri.

GLE Coupe este primul model Mercedes-Benz care va primi noua versiune AMG Sport. Cu 367 CP ai noului motor V6 de 3 litri și cu tracțiune 4Matic, GLE 450 AMG 4Matic va primi în întregime ADN-ul AMG în ceea ce privește trenul de rulare și sistemul de frânare.

Mercedes-Benz GLE Coupé (2014)

Aceasta este lista de prețuri:

Model Preț (euro cu TVA inclus)
GLE 350 d 4Matic 70.370
GLE 400 4Matic 70.742
GLE 450 AMG 4Matic 80.879
GLE 63 AMG 4Matic 120.652
GLE 63 AMG S 4Matic 132.494

Aceasta este prezentarea completă a noului Mercedes-Benz GLE Coupe. Mercedes-Benz GLE Coupe va avea de înfruntat un rival aprig și anume BMW X6.

Noul GLC, urmașul modelului GLK, va debuta în luna septembrie  Noua generație va avea un ampatament mai lung și un ecartament mai lat, fiind construit pe noua platformă modulară MRA utilizată și pentru C-Class. Dacă dăm crezare zvonurilor, va fi și o versiune AMG, vechiul GLK fiind unul dintre puținele modele Mercedes-Benz care nu a avut o versiune AMG.

Mercedes-GLC-003

GLC va fi cel de-al patrulea model dintr-o listă de 10, care va primi o versiune Plug-In Hybrid și care va folosi același sistem de propulsie ca la noul C 350 e. Modelul GLC 350 e va debuta în luna noiembrie.

Acestea sunt ultimele informații legate de noul Mercedes-Benz GLC.

Mercedes-Benz va prezenta până la sfârșitul anului noul GLS, urmașul lui GL, care va primi noul tren de rulare și sistemul multimedia de la GLE. Se zvonește că este plănuită și o versiune Maybach, care are la bază modelul GL și care va rivaliza cu viitorul BMW X7 și Bentley Bentayga. Aici aveți mai multe detalii despre viitorul Mercedes-Benz GLS.

În 2016 va urma noul Mercedes-Benz GLC Coupe, Mercedes dezvăluind deja prima schiță oficială. GLC Coupe va concura cu Porsche Macan și BMW X4 și va primi, de asemenea, și o versiune AMG. Aici puteți citi mai multe despre Mercedes-Benz GLC Coupe.

mercglccoupesketch1

Printre cele mai importante noutăți este lansarea noului G-Class, programată pentru sfârșitul anului 2016, acesta urmând să aibă o caroserie complet nouă mai lată cu 10 cm. Aici puteți găsi mai multe informații referitoare la următoarea generație G-Class.

Pe termen lung, gama compactă GLA va primi și un frate mai mare. Pentru cea de-a doua generație a modelului compact, care are la bază platforma MFA2, Mercedes-Benz plănuiește opt versiuni în loc de cinci.

Noutățile sunt A-Class Coupe ca rival pentru Audi TT, A-Class Cabrio și GLB – un SUV compact asemănător ca design cu G-Class și cu 7 locuri. GLB va fi poziționat deasupra modelului GLA și va folosi aceeași platformă. Aici regăsiți mai multe informații despre Mercedes-Benz GLB.

Comentati?

Your email address will not be published.